Finner gullet...

Klubboppdatering oktober 2020

Kristiansand Pirates har startet nyhetsbrev etter anbefaling fra en studentgruppe på UiA som vi samarbeider med. Hensikten er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører ser i klubben. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker gjerne bidrag velkommen til neste nyhetsbrev i november. 

Easybasket – U10, U12 og U13

For mange av våre medlemmer er det første kamper denne helgen på lørdag og for noen vil det også være første kamper på søndag. Vi ønsker alle lykke til. Kampene vil foregå i Møvighallen da de andre hallene allerede var/er opptatt. Denne helgen er det internturnering. Det er en forskjell på internturnering og regionale turneringer. Vi er invitert til Grimstad på første offisielle Easybasket-helg i november, men vi prøver oss først på en intern turnering.

https://www.basket.no/regioner/region-sor/easy-basket-region-midt/

Generelt er det kommet enda flere medlemmer, vi har EB-lag på Justvik, Tinnheia, Vågsbygd, Voiebyen, Dvergsnes, Gimlekollen og Grim. Oppstart på Slettheia (Nedre Slettheia Skole tirsdag 20.10). Korona-tiltakene som ble gjort i sommer har ført til økt rekruttering og flere nye medlemmer.

Alle stedene har nå minimum en trener, men vi mangler fortsatt trenere til følgende lag: Voiebyen – trener, Tinnheia – hjelpetrener, U13 – hjelpetrener. Kontakt Anders Ham på mail: anders@pirates.no om det er noen forslag til dette.

Pirates Ungdom – U13 –> U19

Medlemsøkning her og. Flere nye spillere. Det har vært landslagssamling for U16 og U19 med besøk av landslagstrenere. Se link for blogginnlegg fra LL-trener Pål Berg: https://pauliord.com/2020/10/12/ingen-a-leke-med/

Gutter f. 2003-2005 på samling, Idda Arena 10.10 2020 (FOTO: Igor Ruzic)

De fleste lagene i denne aldersgruppen spiller sine kamper på søndag 18. oktober og skal hjelpe til med sekretariat og som dommere i tillegg til at flere er trenere på U12-sidene. Lucas Jørgensen, Aris Praso, Erik Forberg, Jim Arvid Olsen, Annel Praso, Abdirahman Sharif, Tobias Johanson trener alle lag og er alle veldig viktige bidragsytere i å få klubben til å gå rundt, takk til disse!

J17 har mistet en del spillere siden de ikke lenger vil trene da de ikke hadde kampmuligheter. Laget trenger flere spillere, kontakt gjerne Kari Hegtun (kari@pirates.no) eller Matias Smørvik (matias@pirates.no) på mail om kjenner til jenter i alderen som er interesserte. Styret jobber med å rekruttere inn nye spillere på laget og se på alternative løsninger. De andre lagene har som nevnt hatt betraktelig flere medlemmer inne på trening.

Pirates Senior – Damer og Øvrig

Trening med kontakt for de i fase 1 er startet opp igjen og det betyr at senior bredde har startet opp som «normalt». En gledelig nyhet for alle sammen! Nå er det viktig med smittevern der en kan.  
Pirates Damer er endelig oppe og går igjen! De blir stadig flere, og ønsker gjerne flere damespillere. Senior Øvrig ønsker gjerne også flere spillere, og er klare for ny sesong. Matias Smørvik trener damene og Igor Ruzic er kontaktperson for herrene, men de spiller uten en dedikert trener.

Pirates Elite

Seniorlaget har i likhet med øvrige seniorlag i divisjonen fått starte opp igjen med «normale» treninger. Det er ny sesong og nye muligheter. Det er et sterkere lag enn i fjor og flere som trener ordentlige timer utenfor. Herrelaget øyner fortsatt håp om Danmarkssesong og forbereder seg som om det blir sesong fra januar av og fokuserer på å bli skadefrie og langtidsutvikling. Over 50% av herrelaget jobber som trenere på juniorlagene i klubben. Årets lag består av: Markus Furulund, Anders Ham, Mats Berg Hammervoll, Didrik Hægg, Olav Jordbrekk, Kreshnik Krasniqi, August Kristiansen, Per Markakis, David McKeever, Tobias Raftsjø, Helge Ramstad, Flemming Ravndal, Besnik Sharku, Tomas Watne i tillegg til flere unggutter fra U19.

Kjappe spillerpresentasjoner kommer på story kommer snart. Anthony Collins og Christer Johannessen fortsetter som trenere. Herrelaget vil bistå i arrangementet denne helgen som trenere og funksjonærer.

Samarbeidspartnere

Klubben har inngått en avtale med Blå Kors i løpet av perioden. Det er snakk om promotering av ungprat.no som er en gratis chattetjeneste for unge. Det er en gratis tjeneste vi som klubb mener er viktig – vår psykiske helse er viktig for alle i disse tider.

Klubben har også fått en engangsgave fra Kurt Mosvold på 10 000,-! Dette er fantastisk. Klubben får dette på grunn av arbeidet som blir gjort med barn og unge i og rundt Kristiansand

PUMA – klubben har fått sin første batch med klær fra Puma. Det vil være salg av artikler på internturnering helgen 17. og 18. oktober. Priser og artikkeltype finner man på Pirates Klubbshop (pirates.no).

Holst – Vår trykkeripartner har trykket opp Pirates logo på over 700 artikler og gjort en meget god jobb.

Thon Hotel Kristiansand – Klubben avholder møter og bruker ofte dette som en arena

Styret og strategisk aktivitet

Styret har i den siste perioden jobbet med Korona-tiltak, oppfølging og gjennomføring av tiltak (Simon Quinteros).

Jobbet med å få i gang avtaler med nye samarbeidspartnere og klubbpresentasjon (Anthony Collins).

Oppsett og koordinering av internturnering (Vuk Milanovic).

Mye arbeid rundt innmelding og nytt registreringssystemet fra NIF. Automatisert system fra Norges idrettsforbund. Styret blir stadig mer kjent med funksjonene (Atle Grønås, Anthony Collins, Vuk Milanovic).

Koordinering med nytt regnskapsfirma (Atle Grønås).

Koordinering av klubbtøy (Anthony Collins).

Løsning på draktutfordring for sesongen (Anthony Collins, Vuk Milanovic, Christer Johannessen).

Vask og rydding av kontor i Vågsbygdhallen (Anthony Collins).

Generell informasjonsflyt og nye medlemsforespørsler (Vuk Milanovic).

Styremøter (Styret i sin helhet).

Møter med studentgruppe UiA, Blå Kors, NBBF, kursing (Anthony Collins, Vuk Milanovic).

Søknader om støtte til treningsavgift (Vuk Milanovic).

Didrik Hægg har sagt seg villig til å kontakte bedrifter og organisasjoner på vegne av Pirates og skal prøve å ordne nye avtaler. Klubben ser etter kontakter og innpass til organisasjoner som vil være med på laget.

Utfordringer

Kurvene på Idda er defekte, kommunen skal arbeide på dem nå. Ikke fått tidsramme på når dette skal være ferdig. Alternative opplegg/avlysninger alt ettersom hva trener ser som behov.

Kontaktpersoner i næringslivet. Klubben har mange tidligere medlemmer i forskjellige deler i næringslivet som vi ikke lenger har kontakt med, i tillegg er det en utfordring at det generelt har vært få personer med tilknytning til bedrifter og organisasjoner som kan være interessert i å samarbeide. Kjenner du til noen?

Drakter – Luksusproblem som kommer av at mange nye har begynt. Vi må mikse og trikse med drakter og bruk av annet tøy, korona forsinker leveringstid på dette.

Baller – de fleste/alle leverandører har vært utsolgt grunnet «The Last Dance» og korona.

Informasjonsflyt – klubben har behov for bedre og mer strømlinjeformet informasjonsflyt. Digitalisering, aktivering av studentgruppe og evt. nye rutiner skal være løsninger.

Foreldre og ildsjeler – vi trenger flere som vil være med på å utvikle basketballen og gjøre en jobb for barn og unge i Kristiansand. Denne idretten gir så mye til så mange og det er utrolig mange positive ringvirkninger av idrett generelt og basketball spesielt. Klubben trenger sårt flere proaktive medlemmer som kan se utfordringer og komme med og gjennomføre løsninger. Ønsket er at de som har vært og er basketballtrenere kan fokusere på basketballaspektet ved klubbdriften, mens foreldre og andre kan hjelpe til i generell administrasjon.

Hva skjer fremover?

Easy Basket – helger fra regionen i november og desember. Planlagt med fire helger før jul. Neste helg blir sannsynligvis 7. og 8. november i Grimstad.

Flere lag mangler foreldrekontakt så dette må tas mer tak i, si gjerne fra til trener om du kan være foreldrekontakt.

Det jobbes videre på sponsor- og samarbeidsfronten.

Utviklingshelg 31.10 og 01.11.

Regional dommersamling 09.11.

Seminar «Trygg på trening» 10.11 – Kvadraturen Kristiansand.

Seminar «Barn og unge med ulike tilretteleggingsbehov» Kristiansand – Thon Hotel Norge.

Tidlig planlegging av Pirates Cup 2021 – hvem, hva hvordan.

Foreldremøter/lagmøter.

Senior starter serie idet vi går over til fase 2 i idretten, dette er forventet å være tidligst 21. november.

Hva skjer i basket-Norge?

BLNO (toppserien for menn og kvinner) har startet opp igjen. Kongsberg Miners og Asker Aliens har seilet frem som store favoritter med sterk start hos begge klubber med sannsynlige forsterkninger utover sesongen. Devin Gilligan har vært en stor hit i Frøya og leder statistikken både på poeng og returer. Kampene kan sees på direktesport.no.

I de andre regionene i Norge har det også vært første kamphelger for sesongen. Det har stort sett fungert bra. Det var noen utfordringer knyttet til TurneringsAdmin (TA) som er det nye digitale verktøyet som brukes i digitaliseringen av norsk basket.

I region sør (vår region) er det mange seniorlag påmeldt til årets sesong. Det er snart basketfeber på Sørlandet og flere og flere som spiller basketball. Det er økning i de aller fleste klubber og flere oppstarterklubber/lag i nye områder utenfor de «tradisjonelle» stedene. Oppløftende nyheter om fremtiden til basketball i region sør.