Finner gullet...

Klubboppdatering desember 2020

Klubben har startet nyhetsbrev etter anbefaling fra en studentgruppe på UiA som vi samarbeider med. Hensikten er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker gjerne bidrag velkommen til neste nyhetsbrev i januar. Nyhetsbrevet blir publisert månedlig.

Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Vi vil først og fremst ønske alle som feirer en god jul og godt nyttår! Treningene avsluttes til forskjellige tider i år, noen lag avsluttet denne uken som var, andre lag hadde sine siste treninger forrige uke. Klubben går nå inn i en «feriemodus» til vi er tilbake den 04. januar 2021.

Til neste år håper vi korona-restriksjonene kan løftes mer og mer, samtidig som vaksinen(e) kommer. Spill i Danmark virker fjernt da smittetallene i både Norge og Danmark ikke virker å tillate reise uten karantene. Vi ser på muligheter for å spille turneringer/treningskamper eller cuper.

I januar/februar avholdes årsmøtet. Det kommer ut invitasjon til alle medlemmer via mail, minst 4 uker før møtet. Vi ønsker flest mulig medlemmer tilstede enten fysisk eller digitalt alt ettersom hvordan det gjennomføres – vi kommer tilbake med mer info når dette er klart. Årsmøtet er veldig viktig for klubben. Her blir klubbens styre vedtatt og alle viktige avgjørelser for klubben blir tatt her. Alle våre medlemmer kan komme med forslag til nye tiltak/regler/tilpasninger/satsninger eller hva enn de gjerne skulle ønske ble vedtatt for klubben. Vi ønsker alle innspill velkommen.

3X3

Klubben ble i desember godkjent som én av fem klubber i Norge som skal drifte NBBFs nye satsning på 3X3-basketball denne våren. Med dette har vi fått en økonomisk støtte fra forbundet på 10 000,-, samt har vi fått ytterligere 30 000,- i støtte fra Idrettsrådet i Kristiansand til samme satsning. Vi ønsker å bruke 3X3 som et ekstra tilbud til våre medlemmer samt å tilby et lavterskeltilbud til ungdom som gjerne vil være med «fra tid til annen» . I vår klubb skal det være plass til alle.

Mer info kommer på nyåret, så spre gjerne ordet at vi nå også tilbyr den nye olympiske (!) grenen i Kristiansand.

Oppdatering fra styret

Klubben har jobbet med å få inn siste medlemskontingentene og det er blitt jobbet med COOP og kommunen for å få dekket avgifter for de som har utfordringer med dette. Vi vil rette en stor takk til både COOP Norge og Idrettsrådet i Kristiansand for at de har støttet våre medlemmer slik at økonomi ikke har vært en hindring for noen av våre medlemmer! Om økonomi oppleves som en utfordring så ta kontakt, vi finner alltid en løsning. Alle kan være med om de vil, økonomi skal ikke stå i veien for dette.

Styret har også jobbet opp mot årsberetningen og gjort ferdig «bøkene» for i år. Klubben sitt fokus har ligget på smittesporing, registrering av nye medlemmer og planlegging av første halvdel av neste år.  

Oppdatering fra de yngste lagene

U10 er blitt delt opp i U8 og U10 av Kåre og Remy siden de er såpass mange i Vågsbygdhallen. Gledelig nyhet! I tillegg så starter vi opp et nytt U8/U10-lag på Lund fra januar av med Fredrik Ognedal som hovedtrener – spre ordet.

Våre yngste lag har den siste tiden vært med på EB-helg i Kristiansand og Lauvåsen (Tveithallen). De har spilt mange kamper og hatt det mye gøy! Det er mange ballsprettere som har scoret sine første poeng og innsatsen er alltid høy. På U12-lagene har det vært mye samarbeid på tvers av lagene og dette har fungert godt.

Oppdatering fra ungdomslagene

Ungdomslagene i klubben har hatt flere helger på rad med basketballspilling. Det er stadig flere som bidrar i klubben som dommere og trenere, spesielt er det mange som har lyst til å satse og ønsker å bli best mulig samtidig som vi også har mange spillere som spiller for gøy. Det er en balansegang hvor vi prøver å tilrettelegge for alle parter. Etter nyttår starter vi opp et U16-U18 lag for «nybegynnere», slik at terskelen er mye lavere enn å starte på et av våre etablerte lag.

Flere har også uttrykt ønske om å starte basketballinje på KKG eller tilsvarende vgs så vi skal se på mulighetene her.

Oppdatering fra seniorlagene

Damelaget trener fortsatt i Vågsbygdhallen, de ser etter flere medspillere. Vennligst spre ordet! Laget jobber en del på fundamentals siden det er høy andel ferske spillere og spiller mest på gøy. P3 eller «Old Boys» har blitt en stor gruppe med spillere og samles til sosialt samvær hver tirsdag. Det er blitt et veldig godt miljø på Old Boys-laget og det er mange som bidrar i klubben som trenere og ressurspersoner.  

Oppdatering fra elitelaget

«P1» har hatt en utrolig stor gruppe med basketballspillere denne sesongen, og flere av de lokale Kristiansandspillerne som spilte for klubben før er tilbake og spiller her. Laget har hatt en god progresjon gjennom høsten og det er store forbedringer fra i fjor. Det begynner å bli et ordentlig bra lag som kan hevde seg i Norgestoppen om brikkene rundt og innad i laget faller på plass. Håpet er at laget fungerer som rekrutteringsagenter til sporten og som forbilder for de yngre i klubben.

Alle spillerne på dette laget bidrar som trenere, dommere, sekretariat eller som andre ressurspersoner opp mot klubbens drift. Kampmessig så ser laget etter muligheter for Danmark og/eller internasjonale turneringer til våren.

Samarbeidspartnere

Vi fikk en pengegave fra Mosvold på grunn av driften vi holder på med og ønsker å rette en stor takk til Mosvold & Co som støtter oss!

Klubben ser nå etter å øke medlemstall og ønsker gjerne støttemedlemmer velkommen til klubben! Medlemstallet er med på å bestemme treningstider og hallfordeling og opptelling er nå i slutten av året. Det koster 100kr å være medlem i Pirates og alle kan være medlem. I tillegg får klubben mer støtte basert på antall medlemmer også, så de 100kr som du bidrar med blir i praksis til langt mer. I tillegg får alle Pirates-medlemmer 30% rabatt i klubbshoppen, kanskje finner du en julegave som passer her? Sjekk ut www.pirates.no/shop for mer info.