Finner gullet...

Nyhetsbrev Mai 2021

Klubben har startet nyhetsbrev. Hensikten er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben og litt generelt. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker gjerne bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert månedlig eller annenhver måned, vi ser litt på hva som funker best og prøver oss frem første tiden. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Det ser ikke ut som det blir noen særlig kamper fremover i umiddelbar fremtid. Vi ser på muligheter for å arrangere interne kamper og regionale kamper når situasjonen tillater det. I sommer har vi fått godkjent Pirates On Tour! Vi vil da holde til på Tresse gjennom sommeren ved å tilby gratis aktivitet for barn og unge i Kristiansand. I tillegg vil dette være en arena for flere av våre ungdommer til å få seg en sommerjobb med referanse.

Organisering, planlegging og strukturering av Pirates Cup 2021 (12.-15. august) vil også være en hovedaktivitet gjennom sommeren. I tillegg blir det satt sammen en «BLNO-gruppe» for å se på muligheter for BLNO-deltagelse. Mye ligger til rette for og det er et behov for toppligalag nasjonalt fra Kristiansand igjen.

Vi har også startet opp en 3×3 tour, King of the South, her i Kristiansand. Denne vil gå utover sommeren og er ment som et lavterkseltilbud for unge i byen. Her kreves det bare en profil og et medlemskap for å delta. Kristiansand skal være ferieby nummer en i sommer og vi håper at smittesituasjonen tillater spill på tvers av kommunegrenser etter hvert. Det er uansett mange interesserte i 3×3 i byen som dette er aktuelt for. Se 3×3.pirates.no for mer info.

Oppdatering fra styret

Etter årsmøtet har vi fått nytt styre;

Anthony Collins fortsetter som styreleder, Vuk Milanovic fortsetter som nestleder. Styremedlemmene er Abdifatah Hirsi, Atle Grønås, Leyla Mujanovic, Maja Mendoza og Anders Ham. Vara er Åse Skrindo, Christer Johannesen og Simon Quinteros. Rollene innad i styret er ikke fordelt enda. Stor takk til alle som har vært og alle som har tatt på seg ansvar for å videreutvikle denne klubben! Vi setter veldig pris på arbeidet som legges ned.

Klubben ser også etter nye kontorlokaler. Klubbens eksisterende kontor skal bli brukt av kommunen til oppbevaringsplass. Fremover vil vi også leie mindre oppbevaringsrom på Idda og i Vågsbygdhallen. Vi ønsker å kombinere nytt kontor med en mulig arena for barn og unge til å henge på da vi ser at det er et stort behov for dette.

Videre jobbes det med å identifisere bedrifter og organisasjoner som kan være interesserte i å inngå samarbeid med Pirates. Vi har fått inn en del tips og muligheter, men ønsker flere forslag velkommen dersom noen vet om «noe».

Kristiansand Pirates gjør sitt beste for å opprettholde aktiviteten i disse utfordrende tidene og vi anerkjenner hvor viktig rolle klubben har for mange barn og unge. Klubben trenger flere som bidrar aktivt. Vi ser spesielt etter flere aktive og interesserte foreldre.

Oppdatering fra de yngre lagene

De yngre lagene har hatt god progresjon og mange nye spillere. Fokus er på å ha det gøy, lære seg å være med andre og de verdiene som hører med dette. Vi har mange veldig dyktige trenere som ser barna og er gode rollemodeller, dette er vi veldig stolte av. Hos oss blir alle inkludert og involvert. Vi vil også berømme trenerne som er flinke til å føre oppmøte og gjøre de korona-relaterte tiltakene slik de skal. Hvis det har vært utbrudd har vi kunnet spore effektivt og gjort en god jobb her. Vi har enda ikke registrert smitteoverføring innad i lag, og vi vet at dette også kan skyldes en del flaks, men tror også det er fordi trenere, spillere og foreldre er dyktige til å se/følge retningslinjene for smitte.

«Vi har vært opptil ti barn på trening, og det har vært veldig gøy! Mye lek og moro, og barna har lyst til å spille skikkelige kamper. Vi gleder oss til neste sesong med en fast treningsgruppe og mer aktivitet.»

Fredrik Ognedal, trener U10 Lund

Oppdatering fra ungdomslagene

Ungdomslagene har hatt en periode med trening, før det nå ble stengt ned igjen på grunn av smitte. Vi var inne i en god periode med mange nye fjes, men også mye utvikling og muligheter. Det har vært arrangert interne kamper og  3×3-turneringer hvor vi har invitert inn fra Lauvåsen til å bli med.

U15G

«Vi har prøvd så godt vi kan å holde oss i aktivitet den siste tiden. Vekslende oppmøte på trening, mye pga koronasituasjonen. De som har hatt muligheten til å stille jobber jevnt og trutt, alle viser god utvikling. På trening prøver vi å spille en del for å holde motivasjonen oppe, samtidig som det jobbes på skudd, ballhandling og lignende.»

Tobias Raftsjø, trener U15G

U16G

«På U16 har vi så vidt startet med switching på og av ball, i tillegg har vi jobbet en del med forsvar vekk fra ball og da på å gå over, gjennom, under og switch. Det er ganske bredt, men guttene viser at de lærer fort og de har god innsikt i de forskjellige måtene å spille forsvar på, derfor har vi pushet dem ganske fort gjennom flere design. Vi ser stadig utvikling i «baskethjernen» hos guttene. Oppmøte har vært varierende, men de er en kjerne på åtte til ti gutter som kommer hver gang og de trener opp mot fem ganger i uka så de har mange muligheter til å utvikle seg på.»

Anders Ham, trener U16G

U19G

«Som nevnt sist så inviterte vi U- landslagstrener Kevin Juhl-Thomsen på trening. Treningen var veldig bra og lærerik. Der fikk både spillere og vi trenere noen tips om hva som forventes av dem som sikter til litt høyere nivå.

Treningene ellers var preget av corona. Det gir oss noen begreninger og vi ser at motivasjonen varierer. Vi har spillere som kommer fra andre kommuner men i denne perioden hadde de ikke mulighet å være med.

Likevel har vi en fast gruppe som kommer og jobber hard uansett. De skal ha ros for «stå på» viljen sin.»

Igor Ruzic, trener U19G

Oppdatering fra seniorlagene

All aktivitet er fortsatt stoppet. For førstelaget er det mye spennende som skjer på tross av at de ikke kan drive med aktivitet i hallene. Laget har flere kommende møter angående BLNO og for å se på muligheter til å rykke opp til øverste ligaen. I tillegg har klubben blitt kontaktet av spillere fra resten av landet som vurderer å flytte ned og spille basketball for Pirates.

Seniorlagene kunne så vidt starte trening uten kontakt før det stengte ned igjen og vil nå se til å trene uten kontakt utendørs som alternativ. Vi gleder oss til å kunne få seniorspillerne tilbake på banen og på treninger. Mange fra seniorlagene steppet opp som trenere og bidragsytere for klubben i denne perioden.

Samarbeidspartnere

Klubben fikk støtte av Gjensidigestiftelsen til å drive «Pirates On Tour» igjen i år! Vi prøver å tenke langsiktig og prøver å planlegge med samarbeidspartnere frem i tid. Toppligaen skal bli dekt av TV2 og det kommer en del andre muligheter med TV2-avtalen som er interessant for oss som klubb og næringslivet i Kristiansand generelt.

I tillegg vil vi gjøre oppmerksom på grasrotandelen. Dette er en andel som klubben får når du tipper, uten at det belaster deg noe ekstra. Rekrutter gjerne familie, venner eller andre også så støtter dere klubben vår!

Treningsdrakter for denne sesongen har også omsider kommet til klubben, og de fleste lagene skal nå ha fått sine treningsdrakter og baller. Legg merke til at vi ikke deler ut treningsdrakt før medlemmet er registrert og avgifter betalt/avtalt. Vi ønsker å være tidligere ute neste sesong, og har startet planlegging opp mot dette med Puma som skal levere for oss fra neste sesong.

Resten av BasketNorge

Vi merker oss også at de andre klubbene i Norge i større grad har kunnet åpne opp. Det planlegges med mye sommeraktivitet i resten av landet, mange sommerskoler og camper med gratis aktivitet lignende det vi gjør med Pirates On Tour. I NIF sentralt er tidligere Pirates spiller Marco Elsafadi valgt inn i idrettsstyret. Vi gratulerer!

I BLNO så har det vært mye overganger og vært flere tydelige forsterkninger for lagene her og der. Fyllingen har hentet inn Niko Skouen, Nikola Vasojevic og ny amerikaner i Maurice Jones ifølge Altomnba.com. Så langt virker de som sterke utfordrere til neste sesong. Tromsø Storm (!) har fått ny hovedtrener i Pål Berg, Frøya har hentet mangeårig kaptein i Kongsberg, Juan Ferrales tilbake til Bergen med Baard Stoller, tillegg til det unge talentet Ionas Garras.

Trondheim, med Midtbyen Basket, har også fått et BLNO-lag for kvinner! Etter fornuftig, målrettet arbeid er det nå endelig også et BLNO-lag for kvinner i Trondheim. Vi gratulerer!

Basketball i Norge har vokst mye, selv under koronapandemien. Det virker som om basketen er på vei tilbake og landslagene forbereder seg på turneringer til høsten og vinteren. Det er mer økonomi og utvikling generelt i idretten.