Finner gullet...

Klubboppdatering november 2020

Klubben har startet nyhetsbrev etter anbefaling fra en studentgruppe på UiA som vi samarbeider med. Hensikten er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker gjerne bidrag velkommen til neste nyhetsbrev i desember.

Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Kamper

Flere av barne- og ungdomslagene skulle spilt kamper helgen 7.- 8. november i Holvikahallen (Grimstad), men dette ble avlyst pga. COVID. Det ble istedenfor arrangert 3X3 for U12/U13 og ungdomslagene. 3X3 var en suksess og ga mersmak til mange fornøyde barn og unge. Dette er en variant av basketball som i 2020 ble en godkjent OL-gren og skulle avvikles under OL i Tokyo 2020 (utsatt til 2021). Vi prøver å fokusere på å innføre 3X3 som et godt ekstratilbud i tillegg til ordinære basketkamper, da denne varianten passer godt med vår filosofi.

Mange andre steder i landet er det stengt for idrett eller så er klubbene omfattet av tunge restriksjoner, men vi er reddet av at det er få smittede på Sørlandet (kryss fingrene, bank i bordet). De andre regionene er hardere rammet enn det vi er her i region sør.

Ellers var 21.november forespeilet som start på basketballsesongen for herrene, men dette er utsatt til ubestemt tid.  

Styret

Styret har jobbet videre med å få på plass medlemskapsavgift, treningsavgift og lisenser. Det er mange som ikke har betalt og/eller registrert seg. Legg merke til at det er en veileder på hjemmesiden: TRYKK HER for mer info. Om vi får inn alle som har vært innom på trening så kommer vi opp på godt over 250 medlemmer, nesten 300. Det er en sammenheng mellom antall medlemmer her og hvor mye treningstid vi får (flere medlemmer = mer treningstid). Det er mye jobb knyttet til digitalisering av basketen, COVID og arrangementer så klubben setter pris på all hjelp den får. Det er mye en kan gjøre selv om en ikke har spilt basketball selv. Det er årsmøte i februar og vi ønsker gjerne flere som vil være med på å gi gode tilbud til barn og unge i Kristiansand.

Klubben har hatt en veldig positiv utvikling de siste 3 årene.

Fremover

Det er turnering i Kristiansand, Hellemyrhallen 21.-22. november, samt 28.-29. november. U12 og nedover spiller på lørdagene, mens U14 og oppover spiller på søndagene. U13 varierer litt fra helg til helg.

Disse to helgene skal vi arrangere og det blir satt opp slik at lagene bidrar, foreldrekontakter kobles på. Det kommer også en turnering 12.-13. desember i Tveithallen (arrangør: Lauvåsen IF). Se basket.no og gå inn på Region Sør for mer info.

Pirates Cup 2021 er veldig usikkert, så vi prøver å ha is i magen. For alle nye medlemmer i klubben så er det viktig at de er kjent med (og klar over) denne helgen som er en basketballturnering på senvåren som er vår hovedinntektskilde og er hoveddugnaden i klubben. Sjekk gjerne ut piratescup.no.

Vi har fått inn mye kult klubbtøy via et samarbeid med Puma Norge. I klubbshoppen vår kan du kjøpe klubbtøyet og vi har også noen baller til salgs. Husk at medlemmer får 30% rabatt (kode: PIRATES2020). Dette hentes i Vågsbygdhallen.

Vi jobber mye med å få ut informasjon og å være presise i informasjonsdelingen. Vi vokser mye og opplever nok noen voksesmerter. På grunn av COVID så kunne ikke leverandøren vår av treningsjersey (alle skal få en jersey etter å ha betalt treingsavgift) levere fra USA lenger og vi har sett etter å finne leverandør i Europa. Vi må bestille i store ordre for å holde nede kostnader. Det er ca. 6 ukers leveringstid, så hvis en ønsker dette tidligst mulig så vær «på» og svar trener kjapt på størrelse når dette kommer ut.

Fra regionen:

Regionen prøver å holde kurs og turneringer så godt de kan. De følger tett med på smittesituasjonen og rådfører seg med kommuneoverlegen. Ellers er det veldig lite som skjer. På Sørlandet har det vært antydninger til flere klubber i andre kommuner og byer. Kvinesdal og Flekkefjord har blant annet begynt noe med basketball.

I uke 48 vil det avholdes et 3X3-dommerkurs. Dette kurset vil ta 1.5 time og avholdes digitalt. Spillere som er 15 år og eldre vil få tilbudet om å ta dette kurset. De aktuelle spillerne vil få beskjed.

Nasjonalt:

Den 13.11 fikk basket Norge den triste beskjeden om at landslagsspiller og Bærum-spiller Alex Dakin hadde dødd av kreft. Vi sender våre kondolanser. Tv2 hadde hatt intervju med Alex under hans kamp mot kreften og meldte også om hans bortgang. Les denne ved å følge denne lenken.

I BLNO herrer har det vært en del nye signeringer og alle lag har nå gått på tap. Asker, Gimle, Frøya og Kongsberg virker som favoritter så langt i sesongen. Joshua Hart leder ligaen i poeng, og har vært tilgjengelig i alle Askers kamper så langt denne sesongen. Aliens var tippet som store favoritter, men skader og sykdom har ført til at de noe overraskende har tapt tre kamper på rad. Gilligan og Campara har fungert veldig godt hos Baard Stollers Frøya, som kanskje er årets overraskelseslag? Kongsberg ser også veldig solide ut, og har mange av fjorårets beste spillere i Ferrales og Kutlesic i tillegg til ligaens kanskje beste offensive spiller i Ognjen Nisavic. Gimles unggutter har igjen spilt veldig solid denne sesongen, og Eivind Lamo har vært den store spilleren for laget så langt i år. Gimle venter fortsatt på få tilbake Milovan Savic fra skade. Savic er en av de beste centerne i Norge og fjorårets MVP. I tillegg er hele ligaen full av norske talenter og landslagsspillere. Bouna Black Ndiaye (Fyllingen), Stian Mjøs (Bærum), Stian Emil Berg (Asker), Aksel Bolin (Asker) og Magne Fivelstad (Fyllingen) spiller alle viktige roller for sine lag som veteraner.

I BLNO damer så er Ullern på topp, men Ulriken Eagles ligger på plassen bak med to kamper mindre spilt og uten tap. Julie McCarthy dominerer for Bærum og hun leder ligaen i poeng og returer. Karyn Sanford, Stine Austgulen og Fatima Mohammed skaper masse problemer for motstanderne til Ulriken. Ulriken Eagles dominerte Asker, og 16-årige Celine Klett var toppscorer. Ulriken har kanskje Norges mest talentfulle jente/damelagssatsning. Bærum har hentet enda en import og virker også veldig sterke denne sesongen. I Oslo så er Tori Halvorsen en av ligaens beste forsvarsspillere, og den rutinerte spilleren har ledet Ullern til serieledelse.