Finner gullet...

Klubboppdatering februar 2021

Klubben har startet nyhetsbrev etter anbefaling fra en studentgruppe på UiA som vi samarbeider med. Hensikten er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker gjerne bidrag velkommen til neste nyhetsbrev i januar. Nyhetsbrevet blir publisert månedlig. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Kristiansand Pirates har, som et av 5 klubber i hele Norge, fått støtte til å gjennomføre et 3X3-prosjekt på vegne av NBBF. Dette ser vi for oss at blir et ekstra tilbud for eksisterende medlemmer og et lavterskeltilbud som vi håper kan treffe bredere og gi økt aktivitet blant ungdom som spiller basketball uorganisert eller som bare vil være med litt. Pirates er en klubb for alle, det betyr også at det er rom for dem som ikke «satser».

Når vi starter opp igjen er det ikke sikkert at situasjonen i de andre områdene, regionene og/eller klubbene tillater spill så vi må være klare for å drive mye egenaktivitet. Vi må derfor være kreative og løsningsorienterte inntil flere klubber sier seg villige til å delta regionalt.

I tillegg er det høysesong for søknader og vi planlegger prosjekter som vi kan gjennomføre til sommeren. Blant annet «Pirates On Tour» hvor vi reiser rundt i byen og holder basketaktivitet for barn og unge. Om vi får midler til dette prosjektet så gir det oss mulighet til å tilby sommerjobb for mange av våre ungdomsspillere og studenter. I tillegg blir dette et bidrag til en mer aktiv by og som et tiltak mot frafall i idretten på grunn av korona.

Vi har mange gode muligheter, og mange ubenyttede ressurser i klubben som vi håper på å bruke til å skape mer positive synergieffekter.

Oppdatering fra styret

Planlegging og forarbeid rundt Pirates Cup 2021 er det som står på dagsorden i tillegg til årsmøtet. Årsmøtet blir noe senere i år siden klubben ønsker å ha flest mulig til fysisk tilstedeværelse – men det kan hende at ikke dette går, slik at møtet blir digitalt. I tillegg planlegges det skolebesøk til etter korona-restriksjonene har gitt seg.

Kristiansand Pirates gjør sitt beste for å opprettholde aktiviteten i disse utfordrende tidene og vi anerkjenner hvor viktig rolle klubben har for mange barn og unge. Klubben trenger flere som bidrar aktivt. Vi ser spesielt etter flere aktive og interesserte foreldre.

Oppdatering fra de yngre lagene

Vi har fått nytt U10-lag på Lund! Dette laget rakk bare en kjapp trening før vi måtte stenge ned igjen, men det er to dyktige trenere som har sagt seg villige til å trene barna og med halltid ligger det meste til rette for at vi får flere ballsprettende barn på Lund og østsiden av byen.

U8-gruppen som jeg stort sett leder så har vi rent sportslig hatt fokus på å gjøre hverandre gode, og bruke god plass i spill. Der vi i høst jobbet mye med basics og teknikk, så har det blitt lagt litt bort for å øve på ting som oppmerksomhet på banen, ballbevissthet. Altså hele tiden vite hvor ballen er, samtidig som vi alltid skulle være klar for å ta imot en pasning. Vi har også hatt øvelser/leker som generelt utfordrer barnas motoriske ferdigheter som sprint til brå stopp. Stopp på bestemte områder og rytmen til skrittene. Noe som vil være en naturlig overgang til to takter i layup etterhvert.

Bortsett fra det så har vi hele tiden fokus på å være et godt lag ikke bare sportslig, men også miljømessig og disiplin. Barna skal etterhvert oppover i høyre aldersgrupper til høsten og da er grunnlaget i ung alder viktig for en god overgang. Alle skal være med på å heie og oppmuntre hverandre, vi har ikke lov til å le eller gjøre narr av feil som blir gjort på trening. Da er barna inneforstått med at det blir litt løping/pushups. Det samme går for fokus på trening. For at vi skal få en god trening, med tid til øvelser, men også̊ mye lek så kreves det at barna kan være fokuserte på instruksjoner ifra treneren. De er ordentlig flinke til å følge med på trening, og de aller fleste virker genuint interesserte i å bli flinke i basket.

Alt dette har ikke tatt bort ifra lek og morro. Heller forsterket det ved at barna viser engasjement og fokus, slik at vi får gjennomført gode treninger med mye lek og spill i fokus.

Remy Van Nguyen, hovedtrener U8 (Vågsbygd)

Oppdatering fra ungdomslagene

Ungdommene savner kamp og nå også trening veldig. Stopp i aktivitet merker vi at har stor innvirkning på ungdommene og det er veldig kjedelig å måtte stoppe aktivitetene. Vi prøver så godt vi kan som klubb å hjelpe trenere og spillere til å finne alternative opplegg og oppfordrer til å bruke mulighetene en har utendørs eller hjemme til det fulle. Vi oppfordrer våre medlemmer til å tenke på hverandre, ringe eller sende en melding og gjør oppmerksom på ungprat.no og at de har en telefon som alle kan ringe.

Ny giv på jentesiden

J16-laget til Pirates har siden koronautbruddet slitt med mye frafall og lavt oppmøte på trening. I høst måtte jentene trene sammen med seniorspillere for å få fylt opp treningen.

Da vi startet opp etter en forlenget juleferie i 2021, har det strømmet på med nye engasjerte jenter som vil prøve ut basket, i tillegg til et par gamle kjente og noen fra J13-laget som har fått prøve seg på alderstrinnet over. Med mange nye på trening har de første ukene ikke unaturlig gått med til å lære grunnleggende ferdigheter og regler. Jentene, som nå teller 8-10 spillere, syntes det var utrolig kjipt å få beskjed om treningsstans frem til 1. mars.

Vi håper likevel at våren skal gi mulighet til å spille kamper og turneringer. Og ikke minst ønsker jentene å se flere jenter slutte seg til laget. Nå krysser vi alle fingrene for at det blir Pirates cup i år!

Matias Smørvik, hovedtrener U17J

U19

Nå er det et år siden vi spilte siste offisielle kamp på grunn av Covid-19 restriksjoner.

U19 guttene klarer å holde motivasjonen oppe, men vi ser og at det kan være utfordrende for dem.

Gutta jobber hardt på treningene, og mange av dem trener på egen hånd. Vi ønsker å utvikle oss videre både individuelt og som lag og det settes ganske høye krav på treningene. Det merkes at konkurranseinstinkt vekkes opp. Gøy å se.

Igor Ruzic, hovedtrener U19G

Oppdatering fra seniorlagene

All aktivitet har vært stoppet på grunn av korona. Ikke vært lov å trene, selv med avstand inne i hallen. Aktivitetene har derfor vært utendørs om det har vært noe. Lagene gleder seg veldig til å sette i gang igjen, og flere viktige og gode bidragsytere holder barne og ungdomsbasketen i gang. Vi setter veldig pris på den jobben som gjøres her!

Samarbeidspartnere

Vi har hatt en del promotering av klubben og klubbens medlemmer i media i det siste. Stephane Morency (trener på U13) ble dekket her med tanke på Canada og overgangen til Norge; https://www.lequotidien.com/sports/enseigner-le-basketball-en-norvege-2c6532f7e94542e801f4550f73501fdd.

I tillegg har AltOmNBA skrevet en sak om oss. AltOmNBA er Norges fremste basketballkanal/blogg og her kan en få oppdatering om mye av det som skjer i norsk basketball. Kult at vi har blitt dekt! https://www.altomnba.com/stillstand-eller-utvikling/

For de som fortsatt har kunnet trene i Vågsbygdhallen så kan en se at Blå Kors har satt opp en plakat/banner. Klubben har lite eller ingen faste sponsorer selv om vi vet at det er en del interesse og mange relevante samarbeidspartnere. Hvis det er noen i klubben som kanskje har et godt nettverk eller det er noen som er gode til å selge eller kan være interessert i å knytte sammen organisasjoner så trenger styret hjelp på denne fronten. Her har vi behov for hjelp!