Finner gullet...

Nyhetsbrev Oktober 2021

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Kampoppsettet for sesongen har kommet for Danmark. For regionen her hjemme i Norge har den kommet ut og klubben sine kamper ligger på kalenderen. Ser ut som det blir veldig mye kamper og aktivitet fremover. Alt dette legges ut på kalenderen på hjemmesiden med detaljene og en kan se på basketball-appen, MinBasket.

Videre håper vi å jobbe med å styrke lagene vi har nå og skape mest mulig aktivitet der vi kan. Vi håper å få flere til å møte på åpen hall, og få i gang barnelagene til interne kamper. Fremover ønsker vi også å skape gode arrangementer rundt kampene til elitelaget og fortsette å bygge klubbkulturen i alt vi gjør. Kontoret har også tatt et nytt steg nærmere det å bli ferdig, selv om vi mangler en del for å gjøre det til den arenaen vi ønsker. Vi håper lagene kan bruke kontoret mer fremover og bidra til å gjøre dette til en møteplass utenfor hallene for klubbens medlemmer.

Klubben har også startet å gå på skolebesøk for høsten 2021. Er det noen som har noen spørsmål angående dette eller vet om skoler/klasser som kan være interesserte så send gjerne en mail til anders@pirates.no

Oppdatering fra styret

Styret har hatt mye å gjøre med tanke på sesongstart. Innhenting av informasjon rundt utdeling av klubbtøy, langsiktig tenkning på prosessene, rekruttering av nye trenere og noe forarbeider til PC2022 har vært noen av oppgavene til styret i det siste. I tillegg har det blitt søkt på forskjellige fond som har gitt god uttelling, her ser det ut som vi stort sett klarer å få frem det vi ønsker og har knekt koden litt i forhold til hva og hvordan vi burde søke. Videre har det blitt jobbet med å få på plass en dugnad. Styret har vært litt usikre på hva og hvordan. Dette ble jo som kjent for mange, godkjent på årsmøtet, og stemt gjennom som noe styret skulle få satt i gang. Vi håper å lansere hva dette innebærer snart.

Ellers så har vi fortsatt god vekst i klubben. Mange nye spillere som vi ønsker hjertelig velkommen til oss!

Oppdatering fra yngre lagene

Trenerne melder om mange nye spillere. Vi har stor pågang, men begrenset kapasitet. Klubben håper trenerne og foreldrene kan dra med de yngste lagene på klubbarrangementer og sende spillere på andre lokale lag i byen for de som ønsker det. For de fleste bydelslagene så er det ett eller to lag til innenfor ti minutters kjøring og dette håper vi resulterer i mer trening og samarbeid på tvers av lagene i klubben.

U8 og U10 Vågsbygd melder om at de har fått flere jenter og gleder seg til kamp! U10-gruppen er for første gang på mange år mindre enn U8, og har plass til nye spillere! Vi håper å kunne se flest mulig spille kamper nå snart.

Oppdatering fra ungdomslagene

J19-laget er aktive med damelaget og det ser ut som om vi klarer å bygge opp en jente- og dameside fra bunnen av igjen. J15 har også økt i antall spillere og ser frem til å spille kamper snart. Veldig mye spennende som skjer her, vi gleder oss over alle de nye spillerne!

NM forberedelser på flere av guttene som har vært med en stund. U19 stiller med tre spillere fra U17 og jobber nå med å få satt laget til NM-kvalik. Ungdommene i klubben utvikler seg fort og vi gleder oss til en travel høst med mye spilling på flere av lagene. To av ungdomslagene skal også spille i seniorserien, både U23 og U17. Det kan bli ganske spennende og en stor overgang fra tidligere sesonger med et fåtall kamper, til å nå ha sesonger med nærmere 40 kamper. Utrolig viktig for spillernes utvikling, motivasjon og mentalitet.

De største treningsgruppene vi har i klubben er nå knyttet opp mot G13-lagene. Dette er ganske store lag i antall spillere hvor mye av fokuset nå ligger på å introdusere spillerne til basketballreglene og lære gode «fundamentals». Begge G13-lagene har bestemt seg for å avvente med å dra til Danmark til etter jul.

Oppdatering fra seniorlagene

Det er lenge siden vi har hatt så mange damer på damesiden. De siste treningene har det vært bra tempo, godt humør, mye utvikling og etablering av en ny treningskultur. Det er mange dyktige og omgjengelige damer som gjerne ser etter flere medspillere. Flere nye spillere har kommet til, fleste helt ferske, dette er tiden å møte opp på!

Elitelaget spilte sine to første kamper i Danmark. Dette ble to relativt enkle kamper, selv om kanskje ikke poengscoren reflekterte dette. Det regnet treere i Hjørring-området og det unge laget klarte å sette trykk på motstanderne fra Aarhus som hadde et noe tregere tempo. Mats Hammervoll sin skyting må trekkes frem da han skjøt utrolig sterkt fra treeren. Dette var også første erfaring med Pirates sitt herrelag i Danmark for over halve laget, og mange nye og unge spillere fikk prøve seg på parketten. Nå er fokus på neste hjemmekamp hvor vi håper å se flest mulig Pirates-medlemmer som støtter opp om klubben.

Samarbeidspartnere

Prøvd å få forbindelse med flere, men ikke lyktes. Vi klarer ikke selge klubben eller det vi gjør. Vi oppfatter at vi har mange av de kvalitetene som mange bedrifter og organisasjoner sier at de står for, og at vi for så vidt også oppfattes som genuine med de verdiene vi representerer. Likevel klarer vi ikke nå gjennom slik vi kanskje (?) burde og mangler overskudd til å drive bedre jakt på sponsorer.  

Vi har en plan som vi gjennomfører etter beste evne, og har fått noen positive resultater. Det vi ikke har klart enda er å få på plass «hard cash» slik vi kanskje da har mest behov for, for å kunne ta de neste stegene. Klubben har meldt seg inn i Næringsforeningen, og vi vil gjerne være mer synlige her. Vi samarbeider med Blå Kors og håper på å få gjort ferdig en avtale med lignende aktør. I tillegg har vi hatt noen samtaler med bedrifter som har vært positive hvor vi avventer svar.

Leveransen av Puma har også endret seg, vi har endret tilgang til Puma enn tidligere og klubben må finne en passende underleverandør til klubbtøyet. Her håper vi å finne en bedrift med gode synergi-effekter.

Fredag 22.10 holdt vi en overraskelseskveld sammen med Lauvåsen for Kevin Juhl-Thomsen som skal flytte til Danmark. Kevin har i mange år jobbet for basketballen på Sørlandet, men flytter nå tilbake til Danmark. Vi ønsker Kevin alt godt og lykke til med nye utfordringer i Danmark. Kevin mottok gaver, det ble holdt taler og spist kake i god tradisjon.