Finner gullet...

Nyhetsbrev Desember 2021

Kristiansand Pirates

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Evaluering av klubbens aktiviteter. Vi ønsker å få litt mer håndfaste tall og tilbakemeldinger og har derfor laget denne spørreundersøkelsen til å fortsette arbeidet med å bli en bedre klubb. Ta gjerne og sett av litt tid til å gjennomføre denne. Link ligger her; https://forms.gle/YBvHHxUXT8NZRj648

Nå er det snart jul og derfor vil vi invitere til juleavslutning i Hellemyrhallen 18. desember. Klubben vil prøve å holde en 3×3-turnering og kjøre litt frispilling. Dette er et klubb-byggende arrangement hvor vi håper å få alle våre medlemmer i aktivitet på en eller annen måte. Håper også foreldre stiller opp mannsterke. Det vil være litt prat og kaffe, men mest basketball. Vi kommer med mer info rundt dette arrangementet på Facebook-gruppa til klubben, følg med!  

Videre er vi veldig spent på situasjonen rundt Vågsbygdhallen. Dersom denne ikke kan brukes så skal kommunen finne alternativer. Det betyr nok uansett at disse lagene må trene alternativt og/eller med andre lag der det er mulig. Dette er en utrolig viktig sak for klubben hvor vi har 80% av treningene våre med ungdomslagene. Trener holder sitt lag oppdatert fortløpenede.

Januar blir også første måned med Danmarks-turer for U13-lagene dersom koronaen tillater det. Disse har ønsket å avvente til januar. Det blir spennende å følge med og mange turer ned med båten. Vi oppfordrer alle som er interessert til å følge med på de eldre lagene til å laste ned «MVP appen» på telefonen, her kan man følge med på klubbens kamper, resultater og stats. Merk at dette gjelder for de som ikke spiller grand prix og er over en viss alder.  

Foreldrekontakt-arbeid og instrukser er under «konstruksjon». Vi prøver å lage instrukser som kan støtte og hjelpe til med å gjennomføre de essensielle oppgavene vi har i klubben, og gjøre ting mer strømlinjeformet. Alle lag trenger en foreldrekontakt som skal være bindeledd mellom foreldre-trener-klubb. Utrolig viktig jobb som gjør at treneren slipper å bli flaskehals for informasjonen ut til foreldre, men at vi forhåpentligvis bemyndiggjør foreldregruppene i større grad.

Anthony og Lisa instruerer under Pirates dag. Foto: Ingrid Vangen

Oppdatering fra styret

Styret har jobbet med mye styresaker som har kommet inn. Det har vært alt fra situasjonen i Vågsbygdhallen til administrasjon rundt uniformer til forberedelser til Pirates Cup.

Det er særlig mye arbeid knyttet til uniformene om dagen med printing/utlevering/koordinering/betaling. Vi har nå fått inn shipment nummer to. Ting tar tid, spesielt med korona og nå jul, vær derfor ute i god tid med å gi størrelser og ønsket draktnummer. Trenere må fortsette å passe på at numrene ikke samsvarer med andre på samme alder eller andre lag som er aktuelle for spilleren å spille på. Det vil ikke være mulig å få endret størrelse, så vær også nøye med størrelsen. Basketballtøy kan godt være litt «baggy». Bytt heller internt. Leverer heller ikke ut før kontingent osv er betalt eller det er blitt gjort avtale med styret om nedbetaling.

Ellers så har vi fortsatt god vekst i klubben. Mange nye spillere som vi ønsker hjertelig velkommen til oss! Vi ligger an til å ha økt med over 30% i år. Veldig gledelig utvikling. Vi ser også på mulighetene for rullestolbasket, e-sport-lag, NANO-basket og STAR-lag. I tillegg er det stadig ønske og behov om å starte opp U12-lag på nye steder og dette prøver vi å koordinere så godt vi kan.

Oppdatering fra yngre lagene U8-U12

Vi vil første rose alle trenerne på de yngre lagene som står på hver uke for barna. Mange som blir kastet ut i det og som må ta utfordringene som kommer på strak arm. Viktig her at vi klarer å støtte opp rundt trenerne vi har og knytte inn foreldrekontakter så fort som mulig slik at lagene klarer å være selvgående. En god del av barnelagene har spilt sine første kamper for sesongen og karrieren forøvrig denne høsten. Vi gleder oss over alle de gode tilbakemeldingene som kommer. Flere lag har så langt kun trent sammen, men flere lag burde begynne å vurdere å melde seg opp til EB-kamper/helger dersom de ønsker det.

Vi har fortsatt utrolig stor pågang med nye spillere. Vi merker at det er mange som vil spille basketball og finner mye glede i sporten! Vi ønsker at flere lag også da kan melde seg opp for å spille kamper. Det har allerede vært noen helger med kamper, men enda flere av våre yngre lag kan stille om de selv ønsker det.

Trenerne melder om mange nye spillere. Vi har stor pågang, men begrenset kapasitet. Klubben håper trenerne og foreldrene kan dra med de yngste lagene på klubbarrangementer og sende spillere på andre lokale lag i byen for de som ønsker det. For de fleste bydelslagene så er det ett eller to lag til innenfor ti minutters kjøring og dette håper vi resulterer i mer trening og samarbeid på tvers av lagene i klubben.

Fra hjemmekamp mot KSI. Foto: Atle Grønås

Oppdatering fra ungdomslagene U13-U23

Den siste perioden har disse lagene blitt veldig påvirket av nedstengingen av Vågsbygdhallen. Heldigvis er det sesong og mange muligheter for de fleste av disse lagene til å spille kamp. Det er også slik at de yngre ungdomslagene spesielt merker at det er mange nye spillere som har lyst til å spille basketball, dette er veldig gledelig!

I Danmark har det vært mange spennende kamper og gode opplevelser. U19-laget ligger på en andreplass i sin pulje. Det har også vært noen veldig spennende kamper med overtid, men har nå 4 seire og 2 tap på seks kamper. Laget var også på NM-kvalifisering i Oslo, men dro tilbake til Kristiansand med noen saftige tap dessverre. Det startet utrolig tøft på fredagen, men resultatene tok seg noe opp etter hvert som helga gikk. Dessverre var dette for sent og for lite. Laget har uansett fått mye kamper og kamperfaring, og det blir mange minutter på banen.  

U17 har så langt spilt fem kamper i Danmark og vunnet alle. Mange av spillerne på dette laget spiller for tiden «opp» enten med U19 eller med seniorlaget. Det er en gruppe som har fått veldig godt samhold og viser progresjon fra uke til uke. Laget har også meldt seg på herreserien, og får mange nye, gode og viktige lærepenger i møte med voksne menn i serien. Progresjonen har vært god så langt denne sesongen, og blir stadig sikrere på hva de driver med.   

U15 har hatt sine første turer til Danmark. Lagene de møter har vært lag som har holdt på en stund og matcher dem godt teknisk og taktisk. U13-lagene skal dra første tur i januar så lenge restriksjonene tillater det. Begge aldersgrupper består av vest og øst siden det er så mange spillere, men det er viktig at vi fokuserer på at vi uansett er en klubb og holder sammen. Alle fire lagene i aldersgruppene består hovedsakelig av spillere med kort eller liten fartstid i klubben, vi er spent på å se hvilken utvikling vi kan se hos lagene.

Fra første helg i Danmark, U15. Foto: Atle Gønås

Oppdatering fra seniorlagene

Damelaget har måttet sette sin aktivitet på pause til Vågsbygdhallen er i god nok stand igjen. Damene har spilt en treningskamp så langt og ser nå etter å fylle opp med noen treningskamper ettersom hallen er stengt. Den ene treningskampen var utrolig jevn og damene klarte å spille seg tilbake og vinne kampen helt på tampen med to utrolige trepoengere fra Kari Hegtun. Høstens mest spennende kamp?

Herrelaget har så langt vært ubeseiret i lokal herreliga her i Norge, og ligger derfor på førsteplass. Med en viktig seier mot Grimstad ligger laget godt an før vårens strabaser. I Danmark er laget i skrivende stund på en andreplass med fem seire og tre tap. Serien i Danmark har vært utrolig jevn med seire og tap om hverandre for alle lag uavhengig av posisjon på tabellen. Det skal sies at herrelaget virker som favoritter til å vinne serien sammen med Aabyhøj og Federicia. Nå får laget en lang og god Danmarkspause før neste kampene der nede i februar.  

Old Boys har hatt kamper lokalt i serien og koser seg med basketball. Det meldes om vondter både her og der, men at basketballen er for artig til at det skal kunne stoppe noen. Om det er flere som vil prøve seg på trening tar de imot med åpne armer (slik som alle lag i klubben).

Jon Ringøen stopper en drive i kamp mot Grimstad. Foto: Atle Grønås

Samarbeidspartnere

Det har vært godt oppmøte på hjemmekampene til Pirates i høst. Vi håper å videreutvikle opplevelsen på hjemmebane og har derfor startet å samarbeide med KRS records hvor de vil rappe/fungere som speaker og knytte sammen med musikk med basketballen. Dette er en viktig og ganske tydelig/god synergieffekt som vi håper kan føre til mye positivt.

Vi håper å jobbe med hjemmekampene og lage et grunnlag for å få lag i toppserien. Det er veldig mye spennende som skjer og vi utvikler oss mer og mer.  

Klubben har også startet å samarbeide med Akademiet. Akademiet ønsker å starte en basketball-linje, dette er også en viktig utvikling for basketballen på Sørlandet hvor dette kan være veldig viktig. Potensielt vil en da kunne drive med basketball på videregående og dette kan igjen gi gode synergieffekter. Potensialet i Kristiansand med UiA, videregåendelinje, kort vei til Danmark, internasjonal flyplass, internasjonal havn, kjennskap til og tradisjoner for innendørsidrett og forholdsvis stort næringsliv gjør at Kristiansand er en by med mye basketballpotensiale i norsk målestokk.

Ser du etter julegave i år? Klubben selger klubbtøy. Sjekk ut Pirates-shoppen på hjemmesiden. Tøyet er fra Puma, og forhåndskjøpt det vil si at vi har det liggende på kontoret og det tar masse plass så vi ønsker det vekk og ut. Tøyet hentes ved nærmere avtale. Klubbmedlemmer får en stor rabatt. Koster bare 100kr å bli støttemedlem av Kristiansand Pirates.