Finner gullet...

Nyhetsbrev mai 2022

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til våre medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker også bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Pirates cup 2022!

Årets store arrangement nærmer seg. Det er sendt ut vaktlister til kontaktpunkter på alle lag. Kontakt eller designert forelder (eventuelt trener) tar seg av vaktliste. Det er også sendt ut oversikt over sekretariatsvakter til spillerne. Disse må fylles så fort som mulig. Dommeroppsettet vil publiseres på søndag. Det er generell dommermangel i Norge etter COVID så send gjerne en mail til Christer@pirates.no om du kjenner til noen dommere som har mulighet eller du kan dømme selv.

Veldig spennende å holde cup igjen etter så mange år, med over hundre lag på ni spillflater. I tillegg tilbyr vi skoleovernatting igjen i år til forskjell fra tidligere gjør at det er mye å ordne. Litt artig kuriositet  er at skolevaktene som tidligere ble ansett som «kremvakter» pga. muligheten til å arbeide digitalt fra jobb eller strikke eller gjøre andre ting, nå er vakter som ikke blir fylt, mens vakter som tidligere tok lenger tid å dekke nå ble tatt tidlig. Klubben har kommunisert ut behovet for dugnad denne helgen siden desember gjennom mail, nyhetsbrev, møter, sosiale medier og ved enhver større samling i klubben og bedt om å holde av helgen siden det sannsynligvis ble noen vakter så vi håper og tror det ikke kommer overraskende på.

En av styrkene til klubben er jo nettopp det at vi har hatt cup i mange, mange år, og har medlemmer som vet hva som kreves og som har et forhold til cupen. Mye som vi har fått på plass tidlig i år, og merker allerede at organiseringen er bedre enn tidligere, så håper vi på at vi ikke har oversett noe og får en god cup. Med tre års pause pga. COVID og mange nye medlemmer så blir det et ekstra element oppi det hele med mange «nye». Det tror vi skal gå helt fint med medlemmene og foreldregjengen vi har, i tillegg har vi også prøvd å tilrettelegge og tatt høyde for mange ferske Pirates Cup-medlemmer. Uansett er det viktigste at vi bidrar det vi kan og støtter hverandre, så går nok denne cupen i orden og 😊

Det vil også komme en tid etter Pirates Cup. De fleste yngste lagene har cupen som sitt siste arrangement for sesongen, mens ungdommene gjerne har halltid frem til skoleslutt og vi derfor regner med at det blir en del avslutninger med lagene her og der. Alt ettersom hva vi får tid til og hvordan det ser ut etter Pirates Cup vil det kanskje også komme et klubbarrangement til.

I sommer har vi fått bekreftet at det igjen vil være «Pirates On Tour»! Gjensidigestiftelsen ønsket å bidra til gratis aktivtet for barn og unge igjen denne sommeren. Det er vi utrolig takknemlige for. I år vil vi i tillegg reise til andre byer og steder for å spre budskapet. Mer informasjon kommer, samme gjelder sommertreninger og tidene som gjelder her.

Etter sommeren så vil vi etter planen være helt over på Spond, og da vil all kommunikasjon være gjennom Spond og mail, med ekstern og bredere kommunikasjon via nettsiden og sosiale medier. Spond-koden er JRQCC – Vi heter «Kristiansand Pirates». Innmelding og den biten foregår fortsatt via MinIdrett.

Oppdateringer fra styret

På tinget ble det også besluttet at det ble opprettet en nasjonal 1.divisjon. Dette arbeidet blir spennende, med mye som skjer. Klubben er i dialog med noen sponsorer og startet arbeid med å identifisere trener(e) og spillere. Laget og klubben har utviklet seg steg for steg, og vi har et veldig solid utgangspunkt med god mix av yngre, lokale spillere og veteraner.

Siste bestilling på draktene er også lagt inn for sesongen. Trenerne har fått en siste mulighet til å sende inn størrelser og behov. Neste sesong så går vi over til ekstern leverandør og håper med dette å minske arbeidet.

Angående dugnad så virker det som Bambusa som mulighet er lagt på is, styret ser etter alternativer i tråd med bestemmelse på årsmøtet.

Påskecampen var en suksess igjen med mange deltakere i alle aldre. Vi er veldig takknemlige for støtten vi får fra Gjensidigestiftelsen som har bidratt til så mye aktivteter gjennom Pirates On Tour med camp, skolebesøk og sommeraktivitet. Styret vil også takke for fremmøte på 17.mai! Første borgertog, og vi koste oss. Håper å se enda flere i toget neste år!

Oppdatering fra basketball-Norge generelt

I juli spiller Norge sin siste, og avgjørende kamp mot Danmark i gruppespillet i kampen om EM-kvalifisering. Klubben har en liten delegasjon som reiser med medlemmer fra ulike lag. Vi ønsker landslaget lykke til og medlemmene våre som reiser en god opplevelse, mens resten av oss kommer til å følge godt med på TV.

Gimle ble norgesmestere i år, etter fire kamper. Klubben vil igjen gratulere Gimle med seier! Det spilles fortsatt seriespill i noen regioner, men stort sett har basketballen tatt seg en pause og spillerne og klubbene forbereder seg på cupdeltagelse, landslagsaktivitet eller forbereder seg på neste sesong. Det er mange camps som gjennomføres både i Norge og i utlandet, bare å melde seg på rundt omkring!