Finner gullet...

Nyhetsbrev april 2022

Nyhetsbrev april 2022

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Hver 17. mai så stiller klubben i borgertoget. Vi er veldig spente på årets tog da det vil være første siden koronaen traff oss. Siden den tid er vi blitt rekordmange medlemmer så vi håper å se mange i toget i år. Vi oppfordrer alle våre medlemmer og familie til å møte opp i klubbens tøy for å vise oss frem for byen. Hvis du ikke har (eller du ønsker mer klubbtøy 😉) kan det også kjøpes på klubbens nettbutikk, Pirates Shop.

Ikke lenge etter vi feirer 17.mai vil det være en stor avsluttende turnering her i Kristiansand. Pirates Cup gjennomføres i pinsen. Dette er klubbens store dugnad, så vi ber foreldre og spillere om å holde av helgen. Her vil klubben ta kontakt med foreldrekontakt og så vil foreldrekontakten fordele oppsatte dugnadsvakter. Vi har så langt over 80 lag påmeldt, og forventer at det kommer flere tilmeldinger jo nærmere fristen vi kommer.

Her i Norge vil det også spilles ferdig seriespill og EB-helger. Mange av de helgene og kampene som skulle vært spilt under korona-nedstengningen har blitt flyttet så vi ber alle trenere om å være obs på nye tider og helger. Dette blir også kommunisert via andre kanaler enn nyhetsbrevet. Det samme gjelder for Danmark hvor det er noen få kamphelger igjen. Vi er veldig fornøyd med årets sesong med mange gode opplevelser og prestasjoner, la oss fortsette denne utviklingen!

I år vil det også igjen løftes frem flere nye forslag på basketballtinget. Her vil klubben være representert og vi har stemmerett. De store sakene som ser ut til å komme ut i fra det vi leser på nett og i “norsk basket” så virker det som om det vil være løftet frem nytt forslag om nasjonal 1.divisjon og/eller utvidelse av FIRI-ligaen for menn til 12 lag.

Videre har det vært Scania Cup (uoffisielt mesterskap blandt ungdomslagene i norden) denne påsken og fremover vil det skje mye med U19NM og U16NM, Pirates Cup, Hansa Cup, sluttspill for FIRI-menn, Ammerud Open, landslaget vil spille kamp mot Danmark og det vil være juniorlandslag i aksjon i sommer.

Oppdatering fra styret

Det nye styret har gått i gang med rolleavklaringer og forventningsavklaringer. Videre har det gått tid til introduksjon og vært noen saker oppe til styret. Blant annet har det vært spørsmål rundt det noen opplever som mindre treningstid for U12 i år kontra i fjor. Her er styret sitt svar at vi har omjustert sånn at alle som trener på et alderstrinn på U12 kan trene med flere lag og sånn sett ha mulighet til å være med på flere treninger og totalt sett ha flere treningstider, dersom en ønsker det. Det er også mulig å være med på åpen hall på fredager. Vi skulle gjerne ønske at vi hadde mer treningstider og flere som kunne vært trenere slik at vi kan åpne for flere treninger. Dersom noen vet om ledige halltider eller har ønske om å hjelpe til som trenere så meld gjerne ifra, det er godt mulig at noen har løsninger som vi ikke vet om.

Pirates Cup nærmer seg også. Vi har allerede en del påmeldte lag. Det har pågår et arbeid med å få skoleovernatting på plass samtidig med øvrige turneringsoppgaver. Nå som FIRI-kvalifiseringen er ferdig er også dette det neste store på planen for klubben rent arrangementsmessig.

Videre har styret jobbet med å se etter ny dugnad slik ønsket på årsmøtet. Vi har sist vært i møte med Bambusa og det ser derfor ut som om vi kommer til å prøve et pilotprosjekt med en av gruppene i klubben for å se om dette er noe som kan passe oss. Her er det bare å melde inn dersom noen har gode eller dårlige erfaringer, vi er optimistiske og synes det virker som en overkommelig, riktig dugnad for klubben. 

Oppdatering fra yngre lagene U8-U12

«U10 og U8 har begynt å få drakter. De forbereder seg til sine første kamper!» – Fredrik, trener U8 og U10 Lund.

«U8/U10 vågsbygd har endelig fått spilt en del kamper og dermed møtt motstand utenom seg selv på trening. I tillegg så har vi altid vært de yngste lagene som har meldt seg på og dermed møtt motstand av spillere som er flere år eldre enn dem. Denne utfordringen har de tatt på strak arm og viser at til tross for en yngre alder har ferdigheter som allikevel kan gi utfordringer for de andre lagene i regionen. Et år der vi har hatt stor vekst på U8 laget så er det også veldig gøy å følge utviklingen og fremgangen til de aller yngste. Det kan være vanskelig for dem å lære nye bevegelser og øvelser de ikka har brynt seg på før, men tilbakemeldingen er at «basket er gøy» og dermed blir motivasjonen stor for å fortsette å øve.» – Remy, trener U8 og U10 Vågsbygd.

«Vi må også si at vi savner å spille mot andre lag i U10, spesielt det fra Lund.» – Kåre, trener U8 og U10 Vågsbygd.

«U12 Dvergsnes har spilt sine første kamper. Det var en ny opplevelse og erfaring siden ingen av spillere har spilt kamper før. Vi deltok på cup i både Kragerø og Grimstad. Gruppa er blitt nesten dobbel så stor nå og på treningene så var det opp til 20 stykker. Gøy.» – Igor, trener U12 Dvergsnes.

“U12 Vågsbygd holder full guffe. Vi har deltatt på samtlige kamper, og da med 2 lag hver gang. Det har vært noe labert oppmøte på kamper men på trening er vi konsekvent 20-23 barn :). Vi prøver å lære noen skills ila treningen og ha fokus på kampsituasjoner via 1 mot 1, 2 mot 2 og vanlig kampspilling.” – Vuk, Trener U12 Vågsbygd.

Oppdatering fra ungdomslagene U13-U23

«Jevnt over bra oppmøte med spillere (15-20 spillere hver trening) viser gradvis god utvikling. Jobber mye med 1v1 situasjoner både offensivt og defensivt. Siste DK tur var veldig positiv både resultatmessig men ikke minst som lag i og med det var første turen sammen. Kjempe viktig og bra for gruppen og ha en god opplevelse på første tur.

Neste DK tur 24 April, satser på det samme. Denne turen har vi i tillegg et par helt nye spillere med som blir spennende å se 🙂” – Christer, trener G13 Vest

“Vi hadde vår første tur til DK. Det var nok ikke den motstanden vi hadde trodd og håpet på bortsett fra da vi møtte vårt eget U13-vest lag. Det skal sies at det er vanskelig å vite nivået i DK da det er veldig varierende fra helg til helg hva en møter og hvem en møter. Mye positivt å hente. Stort pågangsmot og høy energi fra guttene er veldig positivt, selv om vi fikk noen skråblikk fra de andre i hallen som nok ikke var like gira på en søndagsmorgen som våre gutter. Artig tur med mye artige ting som skjedde, full fyr på skolen og med basketball rett ved sovesalen var det full aktivitet hele helga. Gleder oss til neste tur. På trening er fokus for det meste på 3×3 og spillforståelse med teknikkfokuset på jump-shots og lay-ups. Her er særlig de to ordene spacing og timing gjengangere som vi håper guttene tar med seg videre.” – Anders, trener G13 Øst.   

«Jenta spilte første stadig offisielt kamp i Danmark i mars. Det var en veldig bra erfaring. Vi er nå mellom 15-18 spillerne på trening fra 2008/2009 så vi har en bra utvikling av jenta basketball og kanskje har 2 lag på Pirates Cup i juni. Trener gruppe er nå Stephane Morency, Kåre Vangen og Boris Morelle» – Stephane, trener J15.

«De fleste på laget går nå i 7. klasse. Vi savner å spille mot jenter her i Norge. Og vi kan ønske oss en jentedag igjen. Ellers er det mye energi i mange av spillerne. Vi jobber fortsatt med mye grunnleggende.» – Kåre, trener J15.

“U17 har vært veldig aktive i Danmark og har så langt vært på 3 turer ila mars/april. Én helg gjenstår rett over påske og årets 2 siste kamper i Danmark vil da bli spilt. Vi har så langt vunnet alt unntatt 1 kamp, som vi tapte med 1 poeng! I den regionale herreserien har vi holdt et OK nivå og er per dags dato midt på tabellen med noen få kamper igjen. Flere av spillerne spiller også både med U19 og herrelaget, så det har vært mange Danmarksturer hos oss. Vi ser frem mot Pirates Cup og muligens camp e.l. i sommer.” – Vuk, trener U17

«Etter at det ble åpnet etter corona så har U19/23 spilt mange kamper i både Danmark og Region Sør. Desverre, på grunn av skader og sykdom så har vi stilt stort sett med redusert mannskap. Likevel, så manglet det ikke på innsats. Det har blitt en del tap og noen seier, men vi er fornøyde med våre prestasjoner.» – Igor, trener U19/U23.

Oppdatering fra seniorlagene

“Damelaget har fortsatt å jobbe på handoffs, screens og på å ta kjappere avgjørelser med ball. Utenfor det så har fokus vært på å spille mye og prøve å gjøre oss klare til Pirates Cup som ser ut som neste mulighet til å få spilt kamper. Vi håper på å stille et damelag og et J19-lag og/eller et damelag til. Det er mange flinke damer, og vi er en solid gruppe nå med mye bra folk. Det lover godt for neste sesong.” – Anders, trener damelaget.  

“It has been a very enduring season for the coaches and players.  The Pirates Elite team completed a successful season in Denmark and Norway.  The team overcame the challenges caused by the pandemic and played through the injuries experienced during the season.  This was accomplished by utilizing younger players from the U19 and U17 teams to compliment the veteran players.  The combination of older players along with the younger talented players within the club allowed for the team to finish with 8 win and 8 loss season in Denmark.  There was a three-way tie for 3rd, 4th, and 5th place and Pirates ended up in 5th place based on the point differential and missed the play-offs in Denmark (the top four teams make the playoffs).  In the local Norwegian 1st division series, the men’s team is in 1st place with no losses to date and have some more games left to play this season to try to secure 1st place in the region. “ – Anthony, Head Coach Men’s elite team.

Samarbeidspartnere

Vi vil takke Gjensidigestiftelsen som har støttet oss med så mange gode prosjekter de siste årene. Klubben føler at vi får veldig mye positivt ut av dette samarbeidet med mange gode tilbakemeldinger. Igjen kunne vi holde gratis basketballcamp, denne gang i påskeferien. Klubben har søkt på Gjensidigestiftelsen og håper vi igjen at vi kan fortsette samarbeidet i sommer og neste sesong slik vi har gjort så langt. 

I påsken ble det gjennomfør gratis camp takket være midlene vi har fått fra Gjensidigestiftelsen. Vinterferiecampen var en stor suksess så vi håpet på en gjentagelse nå i påsken selv om vi lenge var usikre på om vi hadde nok penger igjen i budsjettet og det er derfor ble lite tid til påmelding. Det virket ikke som om det var en hindring da vi allerede var fullbooket de første to dagene på yngste partiet. Vi er veldig takknemlige ovenfor Gjensidigestiftelsen som har støttet oss, disse midlene har totalt klart å dekke skolebesøk, Pirates On Tour og vinterferiecampen i tillegg til påskeferiecampen. I denne sammenheng vil vi også takke Mosvold & Co som har hjulpet med midler til påskeferiecampen. Vi har gjort mye med midlene fra Gjensidigestiftelsen, men takket være Mosvold & Co hadde vi nok til å gjennomføre også i påsken. Vi var så heldige at vi fikk igjen fikk besøk av Al Alamodin, som har vært trener i mange år i USA og i Norge. 

I FIRI-ligaen for kvinner ble Bærum norgesmestere etter en veldig spennende og finale i final eight mot Ulriken. Det var første nederlag for Ulriken denne sesongen og derfor var det også mange som trodde at Ulriken skulle komme ganske greit ut av det. Slik endte det ikke, og Bærumsjentene klarte å vinne norgesmesterskapet som ble spilt i Bergen. Vi gratulerer!

FIRI-ligaen for menn er ikke ferdigspilt, i finalen møtes Bærum og Gimle. Bærum vant tre mot null i kamper i sin semi-finale, mens Gimle måtte spille fem kamper for å vinne mot Kongsberg. Bergenserne overrasket med seier på bortebane for mange ihugga Kongsberg-supportere. Det blir en spennende avslutning på sesongen, første kamp sendes på TV2, onsdag 20. april.