Finner gullet...

Nyhetsbrev mai 2023

Nyhetsbrev april 2023

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Det er snart Pirates Cup og mye som skjer med sesongavslutning. Herrelaget kom seg til BLNO-kvalifisering i Trondheim, G16 ble ellevte beste laget under U16NM, mens G19 skal reise til Bergen for NM denne helgen igjen. Arrangementskomiteen jobber med å få i gang flere Easybasket-arrangement og 3×3 på fredager. Videre jobbes det med å sette i gang ulike prosjekter fra styret sin side. Komiteene skal ha sine møter og vi fortsetter egentlig med å starte komiteene og definere hva og hvordan hver komite skal jobbe.  

Vi vil gå i 17.mai toget. Klubben tar med tralle med kurv og baller. Så håper vi det blir med mange som går i tog med oss, gjerne ta på noe klubbtøy! Klubben er påmeldt, og vi tenker å gå med kurv og baller. Oppfordrer alle til å ta på klubbtøy! Klubben prøver også å få i gang aktivitet i sommer med åpen hall/prosjekter der. Her kommer mer info på Spond når det nærmer seg. Det blir IKKE Pirates On Tour i år så vi ser etter noe alternativ, se mer info nedenfor.

Pirates Cup

Hvert lag har blitt tildelt dugnadsvakter, kampoppsett med sekretariatsvakter kommer. Vi har prøvd å dele vaktene utover helga slik at det blir mer fleksibelt og lagene ikke har alt ila. en dag der det går. Alle foreldrekontakter skal ha fått informasjonen og sender ut dette til sine lag med vakter. Kampoppsettet er ikke ferdig og kommer i ettertid med oppsett for sekretariat. Vi kan ikke ta høyde for når lagene spiller selv da det er såpass mange momenter. Videre har vi også en helt klar forventing om at de som har vært med denne sesongen vil bidra under Pirates Cup, selv om barn slutter eller skal gi seg, så er denne cupen med på å betale for året som har vært. Pirates Cup er en veldig viktig inntektskilde som holder nede kontingenter og treningsavgifter i tillegg til at cupen gir oss mye god omtale og er viktig for basketen på Sørlandet. Det er ikke så mange vakter sett under ett, spesielt dersom alle bidrar litt. Vi har også en del forskjellige vakter så vi setter pris på at de som er borte f.eks. baker eller lager noe til kiosken. Forrige cup fikk mye ros og var en suksess, derfor har årets cup blitt fylt opp svært fort. Det pleier å være en god greie, med veldig mye basketball og som siste store «greia» før det blir en god og velfortjent sommer på alle sammen.  

Sommer 2023

Det blir en del endringer av treningstider og steder frem mot sommeren pga. renoveringen i Vågsbygdhallen og økende/synkende treningsbehov pga. NM som forplanter seg. Vi prøver derfor å fordele og gi mest mulig treningstid til lagene nå før sommeren, men følg godt med på Spond.

Det blir ingen Pirates On Tour da dette var et koronatiltak. Vi har derimot et ønske, og kapasitet til å holde aktivitet i juli, men vi trenger støtte til dette og er derfor i gang med å søke fond og sende til bedrifter. Tanken er at vi bruker trenere fra klubben og holder gratis camps for barna og holder åpen hall for ungdom/voksne. Her har vi blant annet søkt på basketforbundets utlysning som også inneholder gratis mat. Ta gjerne kontakt dersom du vet om en bedrift som vil bidra til gratis aktivitet for barn og unge i sommer, send oss en mail på info@pirates.no eller ta kontakt med en i styret.

Med sommeren kommer også det gode været og da trekker mange av barna ut for å spille på utebanene. Det er bra! Kåre Vangen har lagd en oversikt over alle banene i Kristiansand og snart hele Agder, sjekk her for å finne bane nær deg; https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1MSQQvA0H1awLRy24djKhD2uhxV7xC3hl&ll=58.79511599545454%2C7.97635849999998&z=7

Hvordan holde seg oppdatert?

Det er mye som skjer med lagene, klubben, norsk basket og idretten generelt. Spond og mail fungerer som internkommunikasjon i klubben. Dersom du ønsker å følge lagene og hvordan disse gjør det i ulike kamper så kan disse følges via appen «MinBasket». Her kan du finne klubbens lag ved å søke på «Kristiansand Basket». Norsk basketball har flere medier og kontoer som dekker ulike segmenter. Forbundet har egen nettside; basket.no og er aktive på sosiale medier. På Facebook er det også en velkjent gruppe; «Norsk basket» som veldig mange fra basket-Norge er en del av. Videre er det aktivitet på AltomNBA.no som følger både norsk basketball enten det er gjennom BLNO, klubber eller det er spillere, og som følger NBA og enkeltsaker internasjonalt.

På Instagram er kontoen «ShowTimeNorge» blitt særlig populær med høydepunkter og intervjuer av spillere og lag. Kamper fra eliteserien og landslag kan sees på TV2-play med riktig abonnement. Det er også noen podcaster; Basketpodden og Time Out Podcast som tar for seg norsk og internasjonal basketball. Sportskollektivet.no og BA.no følger mye av Bergensbasketen, mens Dagsavisen er aktive i Oslo og dekker spesielt Ammerud, Centrum og Oppsal. Pål Berg har en blogg som ofte omhandler norsk basketball med ulike historier og betraktninger om det som skjer på pauliord.com.

Klubbdrift

Det er mye som skjer i klubben på flere fronter. Kontoret har blitt ryddet, og innredet, stor takk til Christina Leibsland og Helen Greenwood som virkelig har fikset opp! Vi jobber med dame- og jentesatsningen, rullestol og STAR-basket. Klubben skal holde 3×3 NM i 2024. Sportsprofil melder om mye interesse, og det kommer flere og flere basketballrelaterte varer. Klubben har vært representert på møter med idrettsråd, kommunen og med forbund i alt fra årsmøter, samarbeidsmøter mtp. neste sesong, treningstildeling, Vågsbygdhallen, etablering av skolecup og mye annet. Høsten 2023 vil klubben igjen ha hjemmekamper og vi ser frem til å holde gode arrangementer og utvikle dette produktet videre.

Klubben vil også begynne å se på trenerkabalen for neste sesong. Her er det alltid mye utskiftinger og nye trenere på ulike lag, samtidig som vi har en god gruppe som fortsetter på de lagene de har vært i. Åpen hall har vært en stor suksess, vi ønsker å utvide dette tilbudet dersom vi har nok interesse og ressurser. Styret og sportslig utvalg vil evaluere Danmarksspill og hvilke lag og hvordan deltagelse vil se ut i 23-24 sesongen. På dugnadssiden har vi nå gjennomført sokkedugnad nummer to. Det var ikke like god deltagelse etter jul som før jul. Her kunne vi nok også pushet litt mer.

Basketball generelt

Ulriken vant BLNO for kvinner etter å ha slått Bærum i finalen, Gimle vant over Frøya 3-1 i Frøya Arena. Finalens MVP ble henholdsvis Stine Austgulen for Ulriken og Jørgen Odfjell for Gimle. Vi gratulerer begge klubber. Bergen er, inntil videre, Norges basketballhovedstad.

Landslaget har fått hjemmebane i Varner Arena for sine kamper mot Bulgaria og Østerrike. Her kan det være at de møter flere store profiler i Vezenkov som har vært en av Euroleagues aller beste spillere denne sesongen og Jakob Poeltl som spiller for Toronto Raptors og er en av de beste defensive centerne i verden.

Euroleague og NBA spiller sluttspill for tiden. Det har vært mange spennende kamper og mye utvikling. Euroleague kan strømmes via deres egen app eller sees på ViaPlay (sender utvalge kamper). NBA sees på NBA sin app, her har de også mulighet til å slå av score. Det er akkurat offentliggjort at Joel Embiid ble kåret til sesongens MVP i NBA. WNBA starter denne helgen med Aces og Liberty som de store favorittene.