Finner gullet...

Nyhetsbrev oppstart 23/24

Nyhetsbrev oppstart 23/24

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Sesongen har startet! Vi har lag for alle aldre med plass til langt flere, del derfor informasjon om du kjenner til noen som kan være interessert i å starte på basketball. Vi har flere U12-lag i år, og starter eget STAR-lag ila. høsten. Det vil også være regionale talentsamlinger utover høsten og våren for aktuelle spillere. Dette er første ledd opp mot landslagsspill, og disse samlingene holdes i alle regionene. Utover dette så er flere av lagene påmeldt turneringer, Bærum Open og Silver Cup, vi ønsker lykke til! Sesongen starter opp igjen her nede, oppsettet skal være ute og ligger på MinBasket-appen.

Herrene starter sesongen mot Ulriken Eagles klokken 18:00, lørdag 7. oktober og søndag 8. oktober 12:00. Her håper vi å se alle fra klubben komme og heie, det blir garantert god stemning med kiosk, musikk, speaker og basketball! Endelig hjemmekamper på Idda Arena igjen!

Økonomi og administrasjon

Vi har prøvd, så langt det lar seg gjøre, å legge over spillere og trenere inn i riktig Spond-gruppe(r). Dersom noen ikke er lagt inn i korrekt gruppe eller det er spørsmål så ta kontakt med Anders Ham via Spond. Gruppekoden til Spond: JRQCC – du vil godkjennes og legges inn i riktig lag etter hvert.

Vi vil oppfordre foreldre og de som er interessert i basketball til å bli medlemmer av Kristiansand Basket. Det koster kun 100kr, men det gir stemmerett ved årsmøte. Det er kun medlemmer som kan stemme, ikke foreldre. I tillegg får klubben økonomisk støtte pr. medlem, og vi får allokert mer treningstid på bakgrunn av medlemstall og det er en del andre goder og fordeler ved å være en større idrettsklubb. Koster kun 100kr. Du får i tillegg avslag i klubbshoppen/på Sportsprofil.  

Årets treningsavgift er ikke avklart helt enda, men blir lagt ut ila. kort tid. Det er mange aktiviteter og mange lag så økonomikomiteen og styret har hatt behov lengre beslutningstid for å prøve å få med flest mulig faktorer. Målet er at vi skal være mest mulig i balanse, uten for stort tap. Vi har, som tidligere år, flere muligheter til å søke støtte for de som ikke kan betale. For spørsmål/hjelp ta kontakt med Helen Greenwood på Helen@pirates.no eller Anders Ham på anders@pirates.no (begge er også på Spond).

Dugnad! Det har vært en veldig god innsats i år på dugnadsfronten, lagene har arrangert og holdt egne dugnader for å betale for turneringene sine. Klubben vil spesielt skryte av U14-laget som klarte å få inn litt over 20 000,- på noen få timer gjennom salg av lodd. Stor takk til Kristine som var ansvarlig og organiserte dette. Dette har gjort at laget kan reise og spillerne slipper utgifter knyttet til cupen. Det er flere eksempler på foreldregrupper som samler seg og planlegger ulike dugnader. Godt jobbet.  

Jeg er ny i klubben, hvordan melder jeg meg inn?

Møt opp på den eller de treningene som du ønsker å være med på, i den treningsgruppen du ønsker. Spiller og/eller foresatt bes melde seg inn i Spond. Hvert lag har en egen gruppe, her er treneren ansvarlig for å holde gruppa og få dere inn, dette gjøres på trening. Praksis er 3-4 prøvetreninger. Treningstidene ligger på vår hjemmeside; pirates.no

Innmelding skjer via MinIdrett, veileder ligger på Pirates.no

I Pirates har vi gjerne flere lag i en aldersgruppe, det betyr at man kan være på flere treninger, men ett av lagene må være «base» og det laget en spiller med i kamp eller lignende. Så om en f.eks. spiller på U12 Vågsbygd, men ser at treningene til U12 Lund, U12 Grim og U12 Dvergsnes også passer så kan en møte på alle sammen om en ønsker det, men spiller da med U12 Vågsbygd fast og «tilhører» denne gruppen administrativt.

All kommunikasjon fra klubben foregår via Spond, her er koden til gruppa JRQCC, eller via mail. Alle lag har egne undergrupper, og det er slik vi har vår internkommunikasjon i Kristiansand Pirates.

Hva har skjedd i løpet av sommeren og sesongens første uker?

Sommeren ble brukt til treninger, åpen hall og ulike enkeltstående arrangementer. Det har vært 3×3, streetbasket med besøk av Erna Solberg, kick-off og mye ulike treninger. Sjekk Instagram for og se gjennom minnene for god stemning! Vågsbygdhallen har blitt renovert, og stod ferdig onsdag 30.august. De ulike komiteene har startet arbeidet med sesongen 23/24, det gjøres generelt mye godt arbeid over hele linja og vi håper dette gir resultater både i bedre kvalitet og i flere barn som spiller. Sportsprofil har fått inn mye nytt tøy og nye sko, bare å stikke innom dersom du eller dere trenger ny merchandise før sesongen.

Herrelaget har blitt ytterligere forsterket da det er kommet inn flere nye spillere. Følg med på sosiale medier for mer info og ytterligere presentasjon av disse etter hvert. Vi kan allerede avsløre at det er kommet en landslagstrener i basketball til Kristiansand som skal jobbe som lærer på basketball-linja til Akademiet. De som var på kick-off fikk jo med seg en del.

Nasjonalt har landslaget røket ut av EM-kvalifiseringen, men de har vist godt nivå og tidvis meget gode takter mot landslag som er ranket langt høyere. Basketballen har vokst videre slik som tidligere år, og det er stadig flere aktive spillere. Internasjonalt er det VM i basketball, det kan ses via appen Courtside 1891 og koster bare 28 euro.