Finner gullet...

Nyhetsbrev februar 2022

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til våre medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Står du utenfor klubben, men gjerne vil følge med? Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

I vinterferien er det camp. Denne campen vil vare fra mandag til fredag i vinterferien, men onsdagen vil det kun være jenter da vi avholder en såkalt «jentedag». Campen er delt i to med en gruppe; «Rookies» som er mellom 8 og 12 år (U12) og en annen gruppe; «All-Stars» som er 13 til 15 år (U15). Rookies vil trene 10:00 – 13:00 og All-Stars vil trene 13:30 til 18:00.

Videre skal klubben gjennomføre og ha mange kamper fremover både lokalt og i Danmark. Neste lokale EB-helg er i Lauvåsen 12.mars. Videre har førstelaget kamp mot Arendal 1 fredag, 04. mars. Her håper vi på godt oppmøte og god stemning på siste hjemmekamp før FIRI-kvalifiseringen.

Det er startet forberedelser til FIRI-liga kvalifiseringen i mars. Med bare seks uker igjen til kvalifisering er det ikke mye tid igjen. Klubben skal i møte med forbundet om dette snart. Videre skal klubben også arrangere Pirates Cup i pinsehelgen og vi har åpnet påmeldingen og sendt ut informasjonen. Vi har pr. nå 69 lag påmeldt.

Kåre Vangen, som er trener på U10 og en viktig ressursperson i klubben har begynt arbeid med å etablere lag i Torridal, Vennesla og/eller Mosby. Han ser derfor etter personer som kan være interessert i å være med, kanskje er det foreldre eller besteforeldre i dette området som vil hjelpe til litt? Vi har allerede en del barn og unge i nærheten. Forhåpentligvis kan nye lag føre til flere basketballspillere og økt basketballaktivitet i disse områdene. Kanskje vi også får se noen flere eller nye klubber?

Oppdatering fra styret

Det ble gjennomført et nytt årsmøte søndag 13.02. Vi var heldige og hadde mange som var interesserte i å bli med i styret. Hele fire nye styremedlemmer. Klubben vil rette en stor takk til de som var med i forrige styret, og gleder seg over mange nye ansikter!

På årsmøtet ble det også bestemt at vi skulle opprette noen deltidsstillinger i klubben. Det vil derfor også være arbeid innad i styret med å finne gode kandidater. Signert referat ligger på nettsiden under «dokumenter» og vil sendes ut i etterkant.

Styret vil også jobbe med å tydeliggjøre at all kommunikasjon fra klubben som gjelder individuelle medlemskap/treningsavgifter/årsmøter/klubbinformasjon kommer på mail, og at det kommer på mailen som brukes i MinIdrett, derfor er det viktig at en registrerer og eventuelt oppdaterer med riktig mail for at man får informasjon.

Ellers så har vi fortsatt god vekst i klubben. Mange nye spillere som vi ønsker hjertelig velkommen til oss! Vi har økt medlemsmassen med 30% i fjor. Veldig gledelig utvikling. Vi ser også på mulighetene for rullestolbasket, NANO-basket og STAR-lag. I tillegg er det stadig ønske og behov om å starte opp U12-lag på nye steder og dette prøver vi å koordinere så godt vi kan, men trenger mer tider og spesielt trenere.

Oppdatering fra yngre lagene U8-U12

Endelig har EB-lagene kunnet spille noen kamper selv om det har vært litt halvt om halvt. Forrige helg var det fullt kjør i Vågsbygdhallen da klubben på kort tid ble bedt om å steppe inn for Søgne & Mandal som måtte avlyse. Det satte ikke en demper for humøret og det ble rapportert om god stemning og mye artig basketball.

Trener på U10 og U8 Lund, Fredrik Ognedal, melder om at laget virkelig har etablert seg og gleder seg til videre utvikling og viser mye basketballglede. De jobber for tiden med motoriske ferdigheter og prøver å forholde seg til ball og ballkontroll. Det jobbes også med lay-ups og pasninger.

U12-lagene merker også stor økning i antall spillere. Det er flere og flere som dukker opp og vi håper at trenere og foreldrekontakter er kjappe med å melde på lag til kamper når det er mulighet. Neste helgen med kamper er Lauvåsen 12.mars. Påmeldingen til denne helgen må gjøres før 26. februar.

Oppdatering fra ungdomslagene U13-U23

De eldre ungdomslagene gjør det skarpt i herreserien. Selv om det har vært noen sure tap, har det også vært flere lyspunkter og noen seire. Det er tøft å måtte konkurrere mot voksne menn i alderen 15 til 20 år. Derfor er det også ekstra imponerende og spennende når spillerne gjør det så godt og holder motet oppe uansett omstendigheter. Det har ikke vært mange Danmarksturer, men dette vil endre seg fremover da det blir mer turer til Danmark og vi må ta igjen for en korona-amputert sesong. Vi er nå i høysesong og det vil være mye basketballaktivitet i februar og mars med kamper hver uke.

U13 har også blitt veldig store grupper, de skal på sin første Danmarkstur i mars. De andre turene har måttet bli utsatt gang på gang pga. covid, men det ser nå ut som om begge lagene får reist på sin første tur. Det blir veldig spennende! På trening er fokusområdene pass and cut og det å «calle» ut ball, hjelp/deny.

På J19-laget har det vært økende oppmøte. Treningene består av mye skillsarbeid og forståelse av regler i tillegg til det å kunne kutte. Jentene som gjerne ikke har spilt basketball i mer enn noen måneder viser stor entusiasme og utvikling. Det blir derfor spennende å se hvordan disse jentene utvikler seg og hvordan de kan prestere i kamp på Pirates Cup.

Oppdatering fra seniorlagene

Seniorlagene har vel i størst grad blitt påvirket av korona-restriksjonene, men har nå kunnet starte opp med på treninger og kamper. Pirates 3 «Old Boys» har spilt flere kamper siden oppstarten, disse første kampene har ikke gått helt etter planen, men mennene er mange, motiverte og rutinerte så kommer nok snart tilbake til sitt kjente seg.

Damelaget har kunnet trene for fullt i noen uker, men vært rammet av korona den siste tiden som har gjort at det har noe mindre oppmøte på trening. Det skal likevel sies at det sammen med jentene fra J19 likevel ofte er nok til å spille 4 mot 4. På trening jobbes det mest med lay-ups, spacing og reads ut av screens vekk fra ball i tillegg til mye spilling. Damene gleder seg til Pirates Cup, og ser for seg å få inn en til to treningskamper før cupen.

P1, eller førstelaget, har vunnet alle sine kamper i lokal serie. Det gjør at de ligger godt an før evt. sluttspill. Laget har også takket ja til å stille i FIRI-liga kvalifiseringen som er i mars. Derfor brukes det mye tid på å forberede seg til dette. Det har kun blitt med en kamp i Danmark, mot BMI Bloodhounds hvor et koronasvekket herrelag gikk på et veldig surt tap mot tabelljumboen fra Danmark. Likevel var det mye positivt å hente fra kampen hvor det var tre spillere fra U17-laget som spilte mange minutter og gjorde mye positivt. I tillegg var det første kamp tilbake for Fredrik Ognedal som leverte solid på få minutter.

Samarbeidspartnere

Klubben vil rekke en stor takk til Gjensidigestiftelsen som igjen støtter klubben. Uten Gjensidigestiftelsen hadde ikke klubben hatt muligheter til å gjennomføre en gratis basketballcamp i vinterferien. Vi er veldig takknemlige for støtten og for alt vi kan gjøre takket være Gjensidige. Campen vil ikke bare være gratis for barn og unge, men også være en jobb i vinterferien for de eldre ungdommene i klubben. Det setter vi utrolig pris på.

Videre så vil vi informere om at kommunen har opprettet «fritidsfondet» som er en ordning som skal støtte kostnader ifht. Fritidsaktiviteter for barn og unge opp til 18 år. Fritidsfondet vil sende ut noen flyers og være tilstede på basketballcampen.

Klubben samarbeider også med idrettsrådet og med COOP/Røde Kors om å få dekket kontingenter/avgifter. Dette har vært noen vi har kunnet gå til i flere år nå, og vi setter veldig pris på dette! Dersom flere ønsker å søke støtte så kan en sende en email til anders@pirates.no . Ordningen fungerer godt, og vi håper at det er flere som vil benytte seg av den da vi vet at det kan være flere som oppfyller kravene eller som har behov for det. Denne ordningen er også for de som er opp til 18 år, men dersom en er eldre og ønsker støtte så ta likevel kontakt på mail så kan vi finne en løsning. Klubben har behov for flere hender til å hjelpe til «her og der» så alltid mulig å løse så lenge vi vet om det!

Basket-Norge

Første offisielle landskampen til Norges herrelandslag på mange år endte med en solid seier over Kosovo. 24. februar møter landslaget vårt Danmark i København før de flyr videre til Kosovo den 27. februar for å spille returkampen. I FIRI-ligaen er Frøya basket fra Bergen blitt kåret til seriemestere etter å ha slått Centrum Tigers fra Oslo 107-50. Klubben gratulerer Frøya med seriegull, men når sant skal sies er det nok gjevest å vinne sluttspillet i basketball som henger høyere. De siste års stor favoritter, Gimle og Kongsberg Miners har begge gått på flere overraskende tap takket være skader og korona, men ligger godt an før sluttspillet. Bærum basket har i tillegg spilt særdeles godt og kan være veldig farlige med mange gode spillere og godt drillet mannskap. Asker Aliens har slitt i hele år med ujevn form og frafall, men ungguttene i klubben har kunnet spille viktige minutter. Laget blir nok å regne med om de kan få alle spillerne på plass til sluttspillet.

Ammerud, Tromsø og Fyllingen ligger også lenger ned på tabellen med Asker, men har vidt forskjellige utgangspunkt. Fyllingen har fått tilbake Bouna Black Ndiaye og har mye rutine og virker til å ha gryende form. På dette laget spiller også tidligere Pirates-spiller Jacob Røysland, som har hatt flere gode innhopp. Ammerud har gått fra å være en av de dårligere lagene i ligaen til å vinne mot Gimle to ganger på rad og har spilt seg opp. Laget styres av Harris, Sessions og Dibba, men har også mange unge, spennende spillere i eksempelvis Borg og Trana som gjør gode innhopp. Tromsø Storm er et godt kollektiv med en viktig amerikaner i Rasheed Worrell. De lever og dør ved trepoengeren, men kan være en lei nøtt å knekke for flere lag med sin intensitet og spillestil. Helt på bunn er det klart at Centrum Tigers og Nidaros Jets skal spille i Firi-liga kvalifisering. Kristiansand Pirates vil derfor måtte spille om opprykk med disse lagene i mars.

Landslags- og Firi-liga kampene kan sees på på TV2 play på TV, nettbrett eller PC ved bruk av appen.