Finner gullet...

Nyhetsbrev Desember 2022

God jul til alle medlemmer!

Nyhetsbrev desember 2022

Hensikten med nyhetsbrevet er å få ut mer informasjon til våre medlemmer på hva som rører seg i klubben og ellers i basket-Norge. Vi ønsker gjerne tilbakemelding på hvordan dette funker og ønsker også bidrag velkommen til neste nyhetsbrev. Nyhetsbrevet blir publisert med jevne mellomrom. Meld deg på nyhetsbrevet ved å sende en mail til: newsletter@pirates.no

Hva skjer fremover?

Juleavslutning på fredag, Idda Arena! Se Spond for mer informasjon.

Det er i utgangspunktet ingen organsierte treninger i julen, men vi har søkt om støtte for å holde camp i romjula og ikke fått svar på dette enda. Dersom vi får denne gjennom så blir det definitivt camp. Utenom dette er det pr. nå ikke planlagt noe og om det da blir noe så blir det åpen hall. Eventuell informasjon vil bli lagt ut på spond/sosiale medier så følg med der.

Etter jul så har regionen gjennom forbundet oppstart av EasyBasket-sesongen (U8-U12) med kamphelger. Her kommer regionen med mer informasjon snart, og vi gleder oss veldig til å kunne starte opp. Videre fortsetter vi med Danmarks-turer for ungdomslagene samtidig som de også vil ha videre oppstart med sin serie i Norge. Første kampene startet så vidt med første helg i desember og vil igjen fortsette til helgen med serierunde nummer to for noen lag.

Drakter kan kjøpes hos Sportsprofil på Lund. Treningsdrakt er inkludert i treningsavgiften og kan også hentes hos Sportsprofil. Videre vil det også være mulig å hente baller (for de som spiller på U8-U10-U12) eller kjøpe baller hos Sportsprofil. Trenger du en julegave? I klubbshopen, på nettsiden, er det mulig å kjøpe klubbgenser og klubbtøy.

Forbundet har bestemt en annen lisenssats for oss i region sør som en del av et prøveprosjekt. De som allerede har betalt sin lisens og bare skal spille i lokal serie, er over 13 år vil få dette tilbakebetalt. De som skal spille i Ungdoms-NM, nasjonal serie eller U19-serien i Oslo skal betale normal lisensavgift. Barn under 13 år dekkes av barneforsikringen og trenger ikke betale lisens.

Angående treningsavgift så er det noen som har valgt å dele denne i to og vil da motta faktura nummer to etter nyttår. Vi minner om at det er mulig å søke om støtte til å betale dette. Dersom du ikke har mottatt faktura så sjekk at du er meldt inn i klubben via MinIdrett og hvilken mail som er registrert, Spond er kun kommunikasjonsverktøy og ikke selve innmeldingssystemet. Du må være registrert i klubben for å kunne søke om å få det dekt. Er du foresatt eller entusiast og ønsker å støtte klubben? Da kan du også melde deg inn som støttemedlem via MinIdrett. Det koster deg 100kr å være medlem, da får du avslag i klubbshopen, inngang på A-lagets hjemmekamper når de starter igjen og andre klubbfordeler. For klubben så vil dette gi økt støtte i og med at vi får støtte pr. hode i tillegg til mer treningstid da dette baserer seg på antall medlemmer i klubb.

Kristiansand kommune har lansert Fritidsfondet som en kan søke på selv for å få dekket treningsavgift og lignende, videre dekker også Zuccarrello-stiftelsen utstyr og treningsavgift. COOP/Røde Kors har relansert sitt initativ, men det må i så fall søkes på nytt fra klubben for å få det dekket – ta kontakt. I tillegg har basketballforbundet lansert en løsning for å betale kontingenter, men denne er i likhet med COOP/Røde Kors slik at klubben må søke på vegne av dere. Søk selv, eller ta kontakt på mail til anders@pirates.no

Pirates Cup 2023 nærmer seg med stormskritt og det vil publiseres dugnadslister etter jul i relasjon med åpning av cupen. Alle våre lag er tiltenkt å delta og vil meldes på av lagets trener som ett eller to lag alt ettersom størrelse på treningsgruppa.

Kamper og opplegg

Denne høsten har vi hatt lag i Danmark og i Oslo/nasjonal serie. A-laget har så langt vunnet to kamper og tapt to jevne kamper. Det er mange lokale talenter i ungdomsrekkene og det merkes hele veien opp til A-laget som har mange talentfulle sørlendinger med på laget. I Danmark vil vi ha med lag som er med på mesterrekke etter jul i både U13 og U15. Så vil vi også fortsette med grand prix og lokal serie i tillegg til U19 og A-lag som stiller i Oslo/nasjonal serie. U19 hadde to veldig harde kamper mot to av de bedre lagene i landet foregående helg, men det er ikke like mørkt som resultatene kanskje vil tilsi da flere spillere måtte avbud av ulike grunner som gjorde at laget stilte med seks spillere, hvorav en var helt ny og to til var syke/skadede. Laget er første juniorlag som har kvalifisert seg for Norgesmesterskap på mange år, og vi ønsker dem lykke til med resten av sesongen. Etter jul vil laget få litt forsterkninger i form av tidligere spillere som kommer tilbake og spillere fra yngre lag som tar steget opp. U17-laget som var i Danmark vil fokusere på lokal serie etter jul, men rakk to turer til Danmark. Det er en gruppe spillere som bare blir bedre og bedre, og mange spennende spillere som vi gleder oss til å følge videre.  

For å følge lagene i Norge så kan en laste ned basketballappen: MinBasket og følge klubben under «Kristiansand Basket». For å følge lagene i Danmark så last ned appen MVPapp og følg NJBV (U) som er klubben vi spiller under i seriespill der nede.

Denne høsten har vi også startet opp med NANO-basket for de som er 3 til 6 år på lørdager i Vågsbygdhallen. Det er en herlig gjeng som har det mye moro og som har blitt flere og flere utover høsten. Det vil bli ny oppstart etter jul.

Annet

Klubben har relansert sin TikTok etter at den forrige ble hacket, følg oss gjerne her og på de andre mediene. Det å like og kommentere på innholdet er den enkleste måten å støtte klubben og er helt gratis! Videre jobbes det med organisasjonsplanen og organisasjonskart for den videre utvikling av klubben.

Denne høsten har vi også startet opp igjen med skolebesøk og har hatt mange skolebesøk på forskjellige steder i Kristiansand. Vi har vært på alt fra barneskoler til voksenopplæring. Det er stor variasjon mellom trinnene, skolene og lærerne som gjør at vi når ut bredt. Spillerne på A-laget har reist rundt for å rekruttere og vi får mange gode tilbakemeldinger om dette. Dersom du vet om en klasse som ønsker besøk så er det mulig å sende oss en mail på info@pirates.no

UngPrat.no fikk ikke statsstøtte igjen i år så det blir nedlagt, men BlåKors fortsetter samarbeidet med lignende tjeneste og vil komme opp på veggen i Vågsbygdhallen istedenfor. Videre har klubben funnet flere andre bedrifter som kommer opp og vil bli lansert etter hvert. Vi kan allerede nå legge til at Puma og Sportsprofil også kommer opp på veggen snart. Ta kontakt dersom din bedrift ønsker å støtte idretten og for eksempel vil være oppe på veggen i Vågsbygdhallen, på drakt eller lignende.

Frivillighetens år

På neste årsmøte som vil holdes etter jul så jobbes det mot forslag om restrukturering siden klubben har vokst såpass den siste tiden og vi håper dette vil gi bedre tilbud og mer effektiv klubbdrift. Blant endringene er opprettelse av mer spesifikke arbeidsgrupper slik vi har hatt tidligere. Slik det ser ut nå er disse organisert i arrangement, medie og sportslig utvalg. Vi ønsker å fordele arbeidet ut på flere personer og spisse oppgavene slik at vi treffer bedre med den kompetansen og interessen som ligger latent i klubben der ute.

Vi søkte om støtte for å gjennomføre flere åpen hall på lørdager og søndager i tillegg til å gå skolebesøk, men fikk avslag på søknaden. Det er synd, men sånn er det. Derfor må vi se etter støtte andre steder. Vi har hatt godt oppmøte på åpen hall på fredager i både Vågsbygdhallen og på Idda Arena. Dette kan vi fortsette med og ønsker gjerne noen voksne som kan sitte i hallen. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kClQ2pPZOuTzl4dcmSgGLw2Gf29lltkXoMqNI2255Vk/edit?usp=sharing

Veldig mange gode tilbakemeldinger på klubben og arbeidet som legges ned i spørreskjemaet til klubben. Den er viktig for å evaluere oss selv og korrigere. Tusen takk til alle som har gitt tilbakemeldinger. Det er jo veldig positivt med skryt og positiv utvikling i forhold til tidligere år og så jobber vi alltid med å bli bedre. Den er fortsatt åpen frem til nyttår: https://forms.gle/kMrqPJWYCSxvMjCU6

Frivilligboka er noe vi har prøvd oss på som handler om å gjøre det lettere for folk å melde seg som frivillige da vi vet at mange kan sitte inne med et ønske om å bidra og vi alltid har behov for folk. Følg link dersom du har lyst til å bidra: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2Ydl-bPgvg6oEmdOYGiLYqdOVwpGVatVyyv_k_gDJYM404w/viewform?usp=sf_link

Oppdatering fra basketball-Norge generelt

For første gang på tjue år ble basketball sendt på TV2 sin hovedkanal igjen da Frøya vant knepent over Kongsberg Miners hjemme i Frøyahallen. John Knight III hadde 35 poeng og dominerte stort. Kampen kan sees på TV2 play, leses om i en av de lokale avisene i Bergen eller du kan lese mer om den på forbundets hjemmesider: https://www.basket.no/nyheter/2022/hentet-inn-18-poeng-og-vant/

BLNO er godt i gang for både kvinner og herrer. På kvinnesiden er Ulriken dominante i år igjen, mens det på herresiden virker å være tre lag i Kongsberg, Gimle og Tromsø pr. dags dato. Fyllingen som har Kristiansander, Jacob Røysland, med på laget ligger på tredjeplass og virker også veldig sterke, om noe ujevne. Vi ønsker Jacob lykke til.

I nasjonal 1.divisjon ligger Centrum Tigers, Ullern og Persbråten best an i øst, mens det i vest er Gimle B og Sverresborg fra Trondheim som ser sterkest ut. Kristiansand Pirates har vunnet 2 av 4 kamper, og det ser lovende ut. Laget føler nok at de burde klarte å vinne sine tre siste kamper og vært 3 av 4 istedenfor 2 av 4, men kan sies å ha positiv formstigning med to seire på rad. Det er viktig at vi igjen har et lag som er med og konkurrer nasjonalt i Norge. Toby Hopkins har spilt veldig bra for herrelaget denne sesongen og virkelig tatt steget opp og snitter blant annet 12 poeng for laget. Videre har det kommet nye forsterkninger i form av Girts Iljins, Jacob Bjørnå, Per Ham, Trym Lyngstad og Kevin Intele. Girts har stått frem som en solid skytter for laget og hadde 3-poengsshow for på søndagen mot Bøler/Kolbotn. Klubben håper vi kan arrangere noen hjemlige vennskapskamper og invitere ned lag som vi kan spille mot. Håpet er å f.eks. gjøre dette i relasjon med et EasyBasket-arrangement og kamper tidligere på dagen.